√ 25+ Fesyen Baju Melayu Johor Moden Terkini 2023

25+ Fesyen Baju Melayu Johor Moden Terkini 2023

Baju Melayu Johor merupakan pakaian tradisional yang terus berkembang dan semakin mendapat permintaan daripada rakyat Malaysia.

Dalam artikel ini, kita akan bercakap mengenai 25 baju Melayu Johor moden terkini yang boleh menjadi inspirasi kepada anda dalam memilih pakaian tradisional yang bergaya.

Dari model klasik hingga moden, pasti akan ada yang sesuai dengan citarasa dan gaya anda. Ayuh, lihat artikel ini!

1. Baju Melayu Johor Style Moden Terkini


2. Style Baju Melayu Johor dengan Rok Motif

Pakaian Melayu Johor direka dengan skirt pendek mengikut trend fesyen yang semakin berkembang. Untuk menyerlahkan penampilannya, skirt ini biasanya direka dengan motif mengikut pakaian atas. Kebanyakannya, motif yang digunakan adalah motif etnik tipikal seperti tenunan.


3. Baju Melayu Lelaki

Fesyen Baju Melayu kini menjadi fesyen yang sangat popular di Malaysia, bukan sahaja oleh wanita tetapi juga oleh lelaki. Model dan rekaan baju kurung johor lelaki saat ini sangat cantik dan menawan sehingga boleh digunakan dalam pelbagai majlis.

Terdapat pelbagai jenis baju Melayu, bermula dari baju Melayu Cekak Musang, baju Melayu Johor style, baju Melayu Teluk Belanga, dan baju Melayu Slim fit, dengan rekaan dan model warna yang sangat menarik seperti baju melayu hitam, baju melayu baby blue, navy blue baju melayu, maroon baju melayu dan pelbagai lagi.

Disini kami sediakan model baju melayu style johor yang mungkin boleh menjadi rujukan anda

Baju Melayu Cekak Musang

Baju Melayu Teluk Belanga


4. Baju Melayu Perempuan Moden

Sahabat Fesyenupdate.com Semoga design model yang kami sediakan di atas dapat menjadi bahan rujukan anda ketika membeli baju melayu

Artikel Berkaitan