√ 15+ Style Rambut Keriting Perempuan Paling Popular 2024

15+ Style Rambut Keriting Perempuan Paling Popular

Style rambut kerinting perempuan sentiasa menarik perhatian, menjadikan seseorang kelihatan lebih seksi dan lebih cantik.

Artikel ini akan membincangkan 15 gaya kerinting wanita yang menjadi trend hari ini. Kami akan memberikan inspirasi kepada anda yang ingin mencuba gaya kerinting baharu.

Cara Penjagaan Rambut Keriting Perempuan

Jenis rambut yang berbeza, rawatan yang berbeza.

Terutama untuk rambut kerinting, kelembapan rambut mesti dikekalkan kerana rambut jenis ini lebih mudah mengalami masalah rambut kering. Lihat cara berikut untuk menjaga rambut kerinting:

Jangan syampu terlalu kerap

Syampu memang dirumus untuk membersihkan minyak dan kulit kepala yang berlebihan.

Walau bagaimanapun, jika digunakan setiap hari, syampu boleh menghilangkan minyak semula jadi rambut sehingga menjadikan rambut kering dan rapuh, jadi tidak dianjurkan untuk mencucinya setiap hari.

Pilih syampu yang sesuai dengan jenis rambut anda

Supaya rambut kerinting tidak mudah kusut, pilih syampu tanpa kandungan detergen sebagai cara untuk menjaga rambut kerinting.

Syampu nondetergene biasanya termasuk kapsyen ‘sulfat-free atau bebas SLS’ pada label komposisi.

Sentiasa gunakan conditioner (pelembap)

Conditioner membantu memulihkan kelembapan dan kelembutan rambut selepas penggunaan syampu.

Gunakan conditioner dari batang ke hujung rambut, kemudian biarkan ia berdiri selama beberapa saat. Pilih conditioner yang mengandungi vitamin E atau mentega shea supaya rambut kerinting tidak cepat kusut.


15 Style Rambut Keriting Perempuan

Berikut ialah 15 gaya rambut kerinting perempuan yang boleh menjadi inspirasi untuk anda dalam dunia fesyen rambut.

1. Blonde Rezo Cut with Bangs

Rambut keriting perempuan
Imej rambut ikal cut with bangs

Bangs berwajah adalah fesyen rambut keriting perempuan yang dikasihi pada musim panas ini.

Gadis dengan rambut panjang cantik kerinting juga mengambil bahagian dalam stail rambut ini.

Dengan semakin ramai pelanggan meminta pilihan daripada bangs tirai yang menyerlahkan tulang pipi kepada bangs kusam menjadikan mereka lebih cantik dan lebih lucu.

2. Fesyen Rambut Ikal Long Bob

contoh rambut ikal long bob
imej rambut ikal long bob

Gaya rambut perempuan Long Bob adalah gaya rambut yang menyanjung secara universal dan boleh dipotong dengan atau tanpa bangs untuk menambah dimensi yang indah.

3. Clipped Bangs

contoh rambut ikal Clipped Bangs
Imej rambut Ikal Clipped Bangs

Apa yang berlaku dalam fesyen juga mempengaruhi trend rambut. Hari ini, kita melihat kebangkitan fesyen Y2K, jadi gaya rambut mencerminkannya juga dengan peningkatan clasps.

Di sini, kami menggayakan model style rambut keriting perempuan dengan dua penyepit rambut yang dihiasi untuk memegang bangs, dengan melembapkan keriting melenting.

4. Fesyen Rambut Ikal Perempuan Deep Side Part

contoh imek rambut keriting perempuan deep side part
Imej rambut keriting perempuan deep side part

Penampilan ultra-glam yang tidak pernah ketinggalan zaman adalah sisi dalam. Salurkan daya tarikan Hollywood lama dengan gaya rambut panjang perempuan keriting yang mengalir.

Dan buat bahagian anda dengan menggunakan sikat ekor tetikus untuk mencipta garisan yang betul yang menjadikan anda lebih cantik bersinar

5. Round Shape Rezo

contoh rambut keriting shape rezo
Imej rambut keriting shape rezo

Potongan rambut Rezo kali ini mengekalkan bentuk bulat yang terkenal, yang membuktikan bahawa anda tidak perlu mempunyai rambut tebal untuk mendapatkan kelantangan yang mengagumkan.

Hanya dengan memotong bangs sekali-sekala, anda boleh memotongnya selama empat hingga lima bulan, menjadikannya fesyen rambut panjang perempuan popular.

Jom Tengok: 15+ Style Rambut Pendek Perempuan Trendy & Popular

6. Stail Rambut Fro

contoh imej rambut keriting fro
Imej rambut keriting fro

Fesyen rambut keriting perempuan di memperhalusi potongan Rezo kali ini untuk memberikan bentuk yang betul untuk gaya rambut ke sana ke mari dengan menggunakan teknik pemotongan mawar ‘V’ yang tidak kelihatan yang menjadikan keriting melantun dan seimbang. Selesaikan rupa dengan serum untuk kelembutan tambahan.

7. Stail Rambut RëzoLites

contoh rambut keriting perempuan rezolites
Imej rambut rezolites

RëzoLites adalah teknik khas untuk mewarna rambut kerinting sambil memerhatikan setiap corak kerinting dengan teliti dan menggunakan warna pada setiap helai rambut dengan sewajarnya.

Ini adalah cara yang sempurna untuk menambah bangs bagus pada rambut anda sama ada matlamatnya adalah rupa ciuman matahari halus atau rupa yang diserlahkan secara dramatik.

Potongan untuk mencapai RëzoLights sentiasa termasuk potongan berlian di bar kepala untuk memastikan sorotan yang lancar. Dimana gaya rambut ini tidak akan kalah dengan style rambut panjang korea.

8. Wispy Bang

contoh imej rambut ikal wispy bang
Imej rambut ikal wispy bang

Bangs nipis adalah cara style rambut keriting perempuan layer yang indah untuk menambah beberapa dimensi pada wajah anda tanpa komitmen penuh bangs.

Ia juga merupakan pilihan yang bagus untuk mereka yang mempunyai rambut kerinting jika bangs asal biasanya tidak sesuai untuk anda.

9. Loose Curls

contoh imej rambut ikal perempuan loose curls
Imej rambut ikal perempuan loose curls

Walaupun keriting ketat adalah gaya klasik yang telah terbukti baik, tetapi keriting longgar menjadi semakin popular. Ini adalah pilihan yang bagus untuk sesiapa sahaja yang mahukan penampilan yang padat namun mudah.

10. Rezo Shag

imej rambut ikal perempuan rezo shag
Imej rambut ikal rezo shag

Dengan potongan Rëzo Shag, sesiapa sahaja boleh merangkumi fantasi rambut 90-an mereka. Iklan mullet Flaking telah dilihat dalam selebriti seperti Miley Cyrus dan Demi Lovato tetapi anda tidak perlu menjadi bintang pop untuk menggegarkan rupa cantik ini.

Gaya rambut ini juga sering dipanggil style rambut keriting perempuan muka bulat.

11. Gray Rezo Cut Curls

imej rambut keriting perempuan gray rezo cut curls
Imej rambut gray rezo cut curls

Memotong rambut kerinting yang juga kelabu secara semula jadi adalah keseronokan tertinggi, kerana ia adalah manifestasi penerimaan diri dan cinta diri yang hebat.

Yakinlah bahawa fesyen rambut perempuan terkini yang sangat menakjubkan iaitu rambut kerinting kelabu.

12. Pixie Cut

contoh imej rambut ikal perempuan pixie cut
Imej rambut ikal perempuan pixie cut

Mencari perubahan rambut yang drastis musim panas ini?

Potongan Pixie adalah perkara yang popular – sama ada rambut anda lurus, kerinting, atau di antara, fesyen rambut pendek wanita Rezo ini menyanjung semua orang dan pasti membuat sesetengah orang memalingkan kepala mereka!

13. Rezo Cut Ombre

contoh imej rambut keriting rezo cut ombre
Imej rambut keriting rezo cut ombre

Ombre ialah teknik pewarna penyelenggaraan rendah yang memberikan sedikit sentuhan pada hujung rambut anda dan membuatkan anda melawat salon kurang kerap untuk melakukan sentuhan.

Fesyen rambut perempuan paras bahu Ombre mendapat kemas kini pada tahun 2023 dengan menampilkan potongan terang yang membingkai dan melembutkan ciri-ciri muka.

14. Beachy Waves

contoh rambut ikal perempuan beachy waves
Imej rambut beachy waves

Untuk mencipta stail rambut perempuan gelombang pantai yang mengalir, pisahkan rambut ke bahagian menegak, gunakan seterika keriting tong besar pada bahagian kecil untuk mencipta gelombang pantai yang seksi dan mengalir dalam potongan rambut Rezo anda.

15. Diffused Curls

imej rambut diffused curls
Imej Diffused Curls
Sumber Imej: Pinterest

Fesyen rambut keriting perempuan ini telah menjadi sangat popular pada tahun tahun ini, kerana kesan elegan setiap helai rambut bergulung menjadikan rambut kerinting lebih cantik dan elegan.

Itu adalah beberapa gaya rambut kerinting wanita yang boleh menjadi inspirasi anda untuk menggayakan rambut anda untuk menjadikannya lebih cantik

Artikel Berkaitan