Baju Kurung Kedah Moden
Baju Kurung Kedah Moden

Baju Kurung Kedah Moden

Posted on

Berikutan trend fesyen semasa adalah sangat menarik. Pelbagai jenis dan model pakaian yang kita inginkan boleh diperoleh dengan mudah. Tidak perlu pergi ke pusat membeli-belah. Teknologi menyokong kami untuk sentiasa menyerap produk fesyen terkini. Salah satu produk fesyen yang sangat memerlukan baju kurung kedah moden yang bergaya.

Fesyen baju kurung kedah moden sangat popular di rantau Melayu khususnya Malaysia. Walaupun menurut maklumat baju kurung kedah berasal dari selatan Thailand namun kini pakaian ini sering digunakan oleh wanita Malaysia dan Indonesia. Ini kerana reka bentuk baju kurung kedah moden sangat bergaya dan masih mengikut trend semasa.

Fesyen Update  akan membentangkan maklumat mengenai blaus fesyen seperti berikut :

fesyen baju kurung kedah moden
gambar fesyen baju kurung kedah moden

Euforia Baju Kurung Kedah Moden

Baju kurung kedah adalah pakaian Melayu yang biasa digunakan di kerajaan pada upacara tertentu. Seiring dengan zaman, banyak corak perubahan, reka bentuk, dan gaya. Sehingga baju kurung kedah mula mengikuti gaya modern. Inilah yang terletak di sebalik penciptaan pola baju kurung kedah moden terkini.

Perbezaan antara reka bentuk fesyen tradisional dan moden terletak pada corak dan gaya yang dibentangkan. Design baju kurung kedah moden lebih bervariasi dari pelbagai bahan yang digunakan, saiz, warna campuran, dan banyak lagi.

Berdasarkan bahan asas yang digunakan, terdapat baju kurung kedah moden lace, kurung kedah songket, kurung kedah batik, kain satin, kain katun dan kain lain. Apabila dilihat dari aspek ola maka terdapat pola peplum, baju kurung mini / pendek. Di samping model-model ini terdapat juga gabungan mod design baju kurung kedah moden.

fesyen baju kurung kedah moden online
fesyen baju kurung kedah moden online

Harga Baju Kurung Kedah Moden Terkini

Bagi anda yang mahukan baju kurung sesuai dengan keinginan anda maka jangan risau. Pada masa ini, banyak kedai yang menjual pelbagai model pakaian termasuk baju kurung kedah yang sangat sesuai dengan wanita muslimah Melayu. Anda boleh mendapatkannya di semua kedai yang mempunyai koleksi baju kurung kedah moden di bandar-bandar besar di Malaysia. Di samping itu, anda juga boleh mendapatkan baju kurung kedah moden online seperti Zalora, Shopee, dan kedai dalam talian lain.

design baju kurung kedah online
design baju kurung kedah online

Daripada pelbagai model yang ditawarkan, tentu saja, mempunyai perbezaan harga. Harga yang ditawarkan disesuaikan dengan model, reka bentuk, dan bahan yang digunakan. Harga rata-rata baju kurung kedah moden terkini di Malaysia adalah dalam harga RM195 hingga RM569.

Di sini Fesyen Update meringkaskan senarai harga baju kurung kedah moden terkini :

Senarai Harga Baju Kurung Kedah Moden Malaysia Terkini 2018

Model Baju Kurung Kedah Moden TerkiniHarga
Rizalman -Kedah Pocket KurungRM569
Alia B -Grace Full Lace Kedah Top With Matching SkirtRM485
Amar Amran – Baju Kurung Kedah QasehRM195
Emel – Annecy Kurung Kedah With Printed Lace & FlowerRM295
Petra – Catlyn Kedah KurungRM395
Yans Creation – Kurung Kedah Moden ParioRM229
Emel – LYON Printed Lace Kurung KedahRM295
Rizalman – Kedah Collar KurungRM569
Ezzati Amira – Scarf Printed Sarong KedahRM499
Kree – Rossa Kurung Kedah OrganzaRM359
Amar Amran – Baju Kurung Kedah FatimahRM198
Yans Creation – Kurung Kedah Moden ParioRM229
Emel – Rennes Kurung Kedah With Lace BorderRM295

Harga baju kurung kedah moden di atas  diambil dari pelbagai sumber online. Perbezaan harga dalam setiap sumber sangat mungkin. Perubahan harga juga mungkin berlaku pada bila-bila masa disebabkan trend dan permintaan pelarasan. Harga di atas adalah berdasarkan harga purata pasaran supaya maklumat tersebut dapat menjadi rujukan utama anda.

 

Baca Juga : Baju Kurung Moden Terkini

 

Sebelum anda membuat pembelian, anda harus memastikan baju kurung kedah adalah pilihan anda dan mencari maklumat dari pelbagai sumber. Selepas itu bandingkan prestasi kedai untuk melihat tahap keyakinan pengguna. Jika anda sepadan dengan harga yang ditawarkan maka anda boleh segera membuat pembelian.

Oleh itu, maklumat yang boleh kami sampaikan. Semoga maklumat ini boleh menjadi rujukan utama anda.

Incoming search terms:

  • design baju raya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *