25+ Fesyen Jubah Muslimah Terkini 2022

Jubah merupakan salah satu fesyen muslimah yang popular ketika ini. Jubah muslimah sememangnya menjadi trend fesyen muslimah 2022 kerana rekaan yang ringkas namun masih mampu memberikan kesan anggun kepada pemakainya.

Jubah muslimah terbaru 2022 direka dengan potongan longgar. Pakaian muslimah moden itu direka dengan hiasan yang cantik seperti manik, kristal atau sempadan untuk menjadikannya kelihatan comel dan anggun pada jubah moden 2022.

Berikut contoh jubah moden terkini:

Jubah Muslimah Terkini

Jubah muslimah 2022 ini boleh dibeli dengan mudah secara online. Dengan harga yang agak berpatutan bermula dari RM 50 – RM 300, anda sudah boleh memiliki pakaian muslimah moden rekaan pereka terkenal Malaysia.


Baju Muslimah Moden Casual

Pelbagai jenis jubah baju fesyen muslimah memang memberikan kebahagiaan tersendiri buat wanita. Pelbagai model fesyen jubah terkini 2022 menjadikan jubah muslimah mempunyai harga yang berbeza-beza dari yang paling murah hingga yang paling mahal.

Model Casual adalah antara model jubah yang paling dicari oleh wanita Malaysia, kerana reka bentuknya yang elegan.

Hari ini, jubah boleh digunakan untuk pelbagai situasi. Ia juga boleh digunakan sebagai pakaian kasual yang selesa dipakai di rumah. Ini sudah tentu kerana material jubah muslimah umumnya diperbuat daripada kapas yang selesa dan lembut untuk kulit.


Fesyen Jubah Muslimah Elegant

Gabungan budaya lokal dengan rekaan terkini menjadikan jubah wanita mudah didapati di merata tempat. Trend terkini dalam jubah wanita moden termasuk warna-warna terang, seperti emas, merah, biru, merah jambu dan putih. Jubah hitam akan kelihatan cantik jika digabungkan dengan tudung yang sesuai.


Jubah Muslimah Khawin Terkini

Tahukah anda bahawa jubah muslimah masa kini juga boleh digunakan untuk majlis perkahwinan? Umumnya, jubah yang digunakan untuk majlis perkahwinan direka oleh model pakaian lain. Salah satunya ialah kurung pengantin.

Fesyen Jubah kurung boleh membuatkan pasangan pengantin nampak manis dan anggun. Model yang anggun juga sesuai untuk anda yang ingin tampil bergaya namun tetap nampak syar’i di majlis perkahwinan.


Jubah Muslimah Untuk Raya

Fesyen Jubah Muslimah masa kini boleh digunakan untuk pelbagai majlis sama ada formal atau non-formal, disini kami rekomendasikan model jubah untuk raya supaya nampak lebih cantik dan anggun.


Sahabat Fesyenupdate.com, semoga ulasan berkaitan jubah muslimah fesyen baju dress moden di atas dapat menjadi inspirasi buat anda dalam fesyen muslimah masa kini.

Originally posted 2022-03-08 19:14:57.

Leave a Comment