30+ Fesyen Baju Kebaya Moden Terkini 2022

Fesyen baju kebaya kini semakin berkembang, namun konsep asas kebaya tradisional masih melekat pada pakaian baju kebaya moden dan baju kebaya nyonya. Pakaian kebaya moden direka secara ringkas dan elegan sambil tetap memberikan sentuhan tradisional.

Di sini kami kumpulkan beberapa model baju kebaya moden 2022nyang boleh menjadi sumber rujukan anda.

Kumpulan Baju Kebaya Moden Terkini


Baju Kebaya Kutu Baru

Kebaya kutu baru ini sangat tebal dengan reka bentuk yang ringkas tetapi elegan. Sehingga kini kebaya Kutubaru masih wujud dan semakin digemari oleh kaum wanita baik kanak-kanak, remaja, dewasa mahupun orang tua.

Seperkara yang menjadi keistimewaan kebaya kutu baharu ini ialah terdapat lekukan di bahagian dada yang akan menyerlahkan lagi kecantikan badan anda.


Baju Kebaya Remaja

Perkembangan dunia fesyen di Malaysia sangat pantas, banyak pereka tempatan yang berbakat mencipta model pakaian terkini, salah satunya adalah pereka baju kebaya.

Model pakaian kebaya yang dicipta sangat pelbagai dan moden, sehingga pakaian kebaya kini diminati oleh golongan remaja. Berikut adalah beberapa model pakaian kebaya remaja terkini yang banyak diminati remaja:

gaya remaja ketika menggunakan pakaian kebaya digabungkan dengan trend fesyen moden menjadikan pakaian kebaya kelihatan lebih menarik tanpa kehilangan unsur tradisionalnya.


Baju Kebaya Labuh

Baju Kebaya Labuh ialah pakaian tradisional Kepulauan Riau, bagi wanita berupa kebaya dengan labuh di bawah lutut. Kebaya Labuh juga digunakan untuk acara rasmi seperti upacara adat dan perkahwinan. Kebaya Moden Labuh digabungkan dengan kain batik sebagai bawahan.


Baju Kebaya Dress

Baju kebaya dress merupakan salah satu model kebaya yang banyak diminati wanita, kerana rekaan yang ringkas dan cantik membuatkan anda nampak lebih anggun ketika memakainya.


Sahabat Fesyenupdate.com Ramai tak model kebaya moden? Untuk itu, kini tiada sebab untuk anda keliru dalam menentukan model yang sedang trending dan sesuai dengan bentuk badan anda. Anda boleh membeli kebaya tersebut secara online atau offline atau jika perlu sila beli material kebaya tersebut dan seterusnya berikan model kebaya terkini kepada pereka bentuk supaya betul-betul menepati keinginan anda.

Originally posted 2022-03-10 20:37:44.

Leave a Comment