11 Style Rambut Two Block Paling Popular Terkini

Style Rambut Two Block menjadi tren terkini dalam dunia fesyen rambut yang semakin popular di kalangan kaum lelaki.

Dengan gaya yang segar dan kontemporari, terdapat pelbagai variasi yang dapat diperoleh dalam mempercantik penampilan anda.

Dalam artikel ni, kita akan bincangkan 11 variasi gaya yang tak boleh dipandang remeh dalam Style Rambut Two Block.

Jadi, jangan berlengah lagi! Teruskan membaca artikel ni dan dapatkan inspirasi terbaru untuk penampilan rambut korang.

Sama-sama kita explore dunia fashion rambut dan jadi trendsetter dalam kawan-kawan kita.

So, stay tuned dan jangan miss out on the latest trends!

1. Two Block Little Mullet

Style rambut Two Block
Imej style rambut Two Block Little Mullet

Style rambut lelaki two block ini menggabungkan elemen-elemen menarik dari gaya Mullet dan Two Block.

Dengan rambut yang dibiarkan panjang dan diatur dengan rapi di bagian atas, sementara rambut di belakang dibiarkan lebih panjang, ia memberikan sentuhan unik pada penampilan Anda dengan sedikit keberanian.

Gaya ini adalah kombinasi yang menarik antara tradisional dan modern, yang mencerminkan gaya hidup yang berani dan percaya diri.

Anda dapat menyesuaikan penampilan Anda dengan gaya ini, memberikan kesan yang berbeda dan menarik.

Model gaya rambut two block ini adalah pilihan yang tepat bagi mereka yang ingin tampil trendy dengan sentuhan klasik yang elegan.

2. Two Block Side Swept

Imej style rambut lelaki Two Block Side Swept
Imej style rambut lelaki Two Block Side Swept

Gaya rambut two block pendek ini agak trendy dan formal, di mana anda biarkan rambut di bahagian atas tumbuh panjang dan sikat ke sisi.

Ia akan memberikan penampilan yang kemas dan professional, sesuai untuk majlis rasmi atau di tempat kerja.

3. Two Block Short & Messy

Imej gaya rambut Two Block Short & Messy
Imej gaya rambut Two Block Short & Messy

Kalau nak rupa yang lebih relax dan santai, cuba style rambut two block ni.

Rambut kat bahagian atas dipotong pendek dan sikit-sikit dicampur gaul dengan gaya yang tak teratur, bagi nampak kemas tapi tak bosan sangat.

4. Two Block Curtain Haircut

Imej gaya rambut two block panjang Two Block Curtain Haircut
Two Block Curtain Haircut

Gaya rambut yang mengambil inspirasi dari tahun 90-an adalah dengan membiarkan rambut di bagian atas tumbuh panjang dan kemudian membaginya menjadi dua, dengan bagian tengahnya disisir ke samping.

Gaya rambut two block panjang ni memberikan penampilan yang klasik dan memikat hati, seolah-olah membawa kita kembali ke masa lalu.

Gaya rambut ini memancarkan keunikan dan gaya yang tak lekang oleh waktu. Dengan mengadopsi gaya ini, kita dapat menciptakan kesan yang berbeda dan menarik perhatian.

Mengenakan gaya rambut two block haircut ini adalah cara yang bagus untuk menunjukkan rasa kreativitas dan keberanian dalam penampilan kita.

5. Two Block Caesar Cut

Imej style rambut Two Block Caesar Cut
Imej style rambut Two Block Caesar Cut

Kalau kau nak rambut yang simple tapi still cool, Style Rambut Two Block Caesar Cut tu pilihan terbaik.

Style rambut 2 block ni menggabungkan rambut pendek kat bahagian atas dengan sisi yang dipotong kemas.

Dia bagi kesan lelaki macho dan kemas, sesuai untuk lelaki yang nak nampak bersih tapi masih bergaya.

Jom Tengok Juga: 15+ Style Rambut Pendek Lelaki Paling Hits & Popular

6. Two Block Wet Look

Imej style rambut 2 block Two Block Wet Look
Two Block Wet Look

Kalau korang nak ada style rambut yang fresh dan daring, pilihlah Gaya Rambut Two Block Wet Look.

Dengan gaya rambut ni, kita kena guna produk styling supaya rambut kita nampak basah dan bersinar, bagi kesan yang segar dan mengkilat.

Gaya ni nampak moden dan in trend, sesuai sangat untuk lelaki yang nak tunjukkan keyakinan diri yang tinggi.

7. Two Block Slicked

Imej gaya rambut two block pendek Two Block Slicked
Two Block Slicked

Style rambut two block pendek Slicked menggabungkan keanggunan dan ketegasan dalam satu kesatuan.

Rambut di bahagian atas dan sisi dipendekkan dengan rapi dan disusun ke belakang menggunakan gel atau minyak rambut.

Gaya ini menciptakan kesan profesional dan klasik yang sesuai untuk majlis formal atau urusan perniagaan.

Dengan rambut yang teratur dan terjaga, anda akan kelihatan elegan dan serasi dengan suasana sekeliling.

8. Two Block Semi Undercut

Imej style rambut Two Block Semi Undercut
Imej style rambut Two Block Semi Undercut

Gaya rambut Two Block Semi Undercut mempunyai perbedaan yang menarik pada bagian atas dan bawah.

Rambut di atas dibiarkan panjang dan disisir ke belakang, sementara sisi dan belakangnya lebih pendek atau dicukur.

Dengan potongan yang berbeda itu, gaya ini menciptakan tampilan yang modern dan keren.

9. Style Rambut Two Block Wavy

Imej gaya rambut lelaki Two Block Wavy
Imej gaya rambut lelaki Two Block Wavy

Gaya Rambut Two Block Wavy boleh meningkatkan dimensi dan tekstur rambut kita.

Bahagian atas rambut dipotong pendek, sementara bahagian tepi dan belakang dibiarkan lebih panjang dan bergelombang.

Dengan gaya ini, rambut kita kelihatan santai dan alami. Rambut Two Block Wavy ni seakan-akan menambah kelainan pada penampilan kita.

Bahagian atas rambut dipotong pendek sikit, tapi bahagian tepi dan belakang tu dibiarkan lebih panjang dan bergelombang.

10. Two Block Curly

Imej style rambut Two Block Curly
Imej style rambut Two Block Curly

Kalau rambut anda kerinting, pilihlah gaya rambut Two Block Curly.

Gaya potongan pendek di atas dan di sisi rambut akan menonjolkan kecantikan keritingnya, manakala bahagian belakang dibiarkan lebih panjang.

Dengan gaya ini, anda akan mempunyai penampilan yang funky dan bergaya.

11. Two Block Highlights

Imej gaya rambut two block haircut Two Block Highlights
Two Block Highlights
Sumber Imej: Pinterest

Gaya rambut lelaki Two Block Highlights memberi kesan menarik pada penampilan kita dengan tambahan warna-warna yang ceria.

Kita potong rambut di bahagian atas dan sisi dengan gaya pendek, manakala di bahagian belakang, kita boleh tambahkan warna-warna yang kontras atau terang.

Dengan gaya ini, kita akan kelihatan berani dan bergaya moden serta menambahkan keunikan pada rambut kita.

Jadi itulah bros, variasi-variasi gaya dalam Style Rambut Two Block yang memang menarik gila!

Dari yang retro sampai yang modern, semuanya ada untuk korang pilih. Jadi, apa tunggu lagi?

Ubah penampilan rambut korang dan jadi orang yang paling style dalam geng. Stay cool, stay trendy!

Originally posted 2023-05-29 20:39:56.

Artikel Berkaitan