√ Perbezaan Jam Rado Original dan Tiruan 2023

Perbezaan Jam Rado Original dan Tiruan 2023

Rado adalah syarikat multinasional yang menghasilkan pelbagai jenis produk elektronik.

Salah satu produk elektroniknya yang popular ialah Jam Tangan Rado, sebagai jenama jam tangan besar, Rado pastinya jenama yang terdedah kepada tiruan.

Oleh itu berikut adalah perbincangan tentang Perbezaan Jam Rado Original dan Tiruan mari kita mulakan . . .

1. Perhatikan Logo Pada Jam Tangan Rado

imej-logo-jam-tangan-rado
Logo Jam Rado R12408654

Jam tangan Rado mempunyai logo yang kelihatan seperti sauh kapal dengan versi yang lebih melengkung, perhatikan bahagian melengkung di bawah, biasanya bentuknya sama seperti separuh bulatan, jika bahagian ini diteruskan maka hasilnya akan membentuk bulatan keseluruhan.

Kemudian perhatikan bahagian garis tegak. Jam tangan Rado original mempunyai perincian akhir yang meruncing. Ia kelihatan seperti bangunan dua dimensi dengan dua sisi yang mempunyai dua warna yang berbeza.

Baca Juga 10+ Jenama Jam Tangan Lelaki Terbaik Malaysia

2. Semak Perbezaan Jam Rado Original dan Tiruan Pada Jaminan Rasmi

imej kotak jam tangan rado original
Kotak Jam Rado

Seterusnya cara tengok jam rado original iaitu dengan memeriksa jaminan rasmi yang terdapat pada jam tangan yang akan anda beli. Jaminan rasmi biasanya mempunyai tarikh akhir juga. Sekiranya terdapat kerosakan atau kesilapan, anda mesti memanfaatkan perkhidmatan sedia ada dengan sebaik-baiknya.

Jam tangan rado palsu tidak akan mempunyai jaminan rasmi, anda boleh menyemak jaminan rasmi di laman web rasmi rado.

3. Ciri Tahan Air Tersedia Di Jam Rado Original

imej jam tangan rado water resistant
Jam Rado Kilas Air

Untuk ciri seterusnya jam tangan rado original ialah ia mempunyai ciri tahan air, baik untuk jam tangan rado model lama dan terkini.

Anda boleh mencari maklumat tentang ciri tahan air di jam tangan yang anda pilih. Sekiranya terdapat banyak ulasan yang mengatakan bahawa ciri ini tersedia, anda boleh meminta CS berjaga-jaga.

4. Beri Perhatian Kepada Butiran Produk Jam Tangan Rado

imej jam tangan rado jubile original
Jam Tangan Rado Jubile

Jam tangan Rado automatic original mempunyai reka bentuk yang sangat terperinci dan kemas.

Sebagai contoh jam Rado Jubile, dalam tali untuk jam tangan yang diperbuat daripada bahan keluli tahan karat, anda boleh melihat susunan yang kemas pada setiap segmen, memiliki saiz yang sama, panjang besi adalah sama dan mempunyai jumlah yang sama di sebelah kanan dan kiri.

Jam tangan rado tiruan biasanya mempunyai butiran yang sangat tidak kemas, hanya dengan melihatnya, anda mesti sudah tahu bahawa ia adalah tiruan

5. Teknologi Kuarza Pada Jam Rado Original

imej jam tangan rado centrix original
Rado Centrix Diamonds

Kuarza adalah teknologi yang menyokong pergerakan jam tangan dan merupakan teknologi yang sangat sukar untuk ditiru. Ciri-ciri teknologi kuarza berada dalam pergerakan jarum jam kerja yang biasa dan lancar.

Teknologi kuarza ini hanya dimiliki oleh jam tangan rado original, ia tidak akan berada di jam tangan rado tiruan, anda boleh bertanya kepada CS yang menjaga teknologi apa yang digunakan pada jam tangan Rado yang ingin anda beli.

6. Berat Jam Tangan Rado Original

imej jam tangan rado original Rado HyperChrome Chronograph
Rado HyperChrome ChronographRado
Sumber Imej: Pinterest

Kemudian perbezaan jam rado original dan tiruan adalah dalam berat jam tangan, kerana jam tangan Rado diperbuat daripada bahan berkualiti jadi biasanya jam tangan ini mempunyai berat tertentu. Sesetengah jam tangan rado mempunyai berat 500 gram, dan ada yang lebih berat.


Rakan-rakan fesyenupdate.com itulah penjelasan tentang perbezaan antara jam tangan rado original dan tiruan, jadi sebelum membeli jam tangan Rado, anda boleh menggunakan perbincangan di atas sebagai rujukan anda.

Artikel Berkaitan