√ Semak Perbezaan Beg Coach Original dan Tiruan Terkini 2023

Semak Perbezaan Beg Coach Original dan Tiruan Terkini 2023

Ramai orang suka beg Coach kerana reka bentuk elegan dan kualiti yang baik.

Walau bagaimanapun, disebabkan populariti beg Coach yang tinggi, banyak pengeluar juga membuat beg tiruan yang serupa dengan beg Coach sebenar.

Oleh itu, adalah penting untuk mengetahui perbezaan beg Coach original dan tiruan supaya kita tidak tertipu untuk membeli beg tiruan yang dijual sebagai beg Coach original.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan beberapa perbezaan utama antara beg Coach original dan tiruan.

Mari kita mulakan . . .

Apakah Beg Coach Original itu?

Beg Coach asal adalah beg yang dibuat oleh jenama Coach dan dihasilkan secara rasmi oleh syarikat, bukan beg olok-olok atau replika.

Beg ini biasanya mempunyai label atau pengenalan rasmi yang membuktikan bahawa ia adalah tulen dan bukan produk palsu.


6 Cara Beza Coach Original dan Tiruan

Berikut ialah 6 ciri beza beg coach premium dan original dan cara membezakan beg Coach asli dan tiruan yang boleh menjadi rujukan anda:

1. Periksa Bahagian Dalam Beg Coach

Perbezaan Beg Coach Original dan Tiruan
Beg Coach Original

Cara pertama yang boleh membantu anda membezakan antara produk tulen dan palsu ialah menyemak bahagian dalam.

Bukan sahaja di luar, tetapi di dalam beg terdapat juga logo Coach yang terletak di bawah zip petak utama. Logo biasanya diperbuat daripada kulit tulen, kedua-dua paten dan tradisional.

BACA JUGA

15 JENAMA BEG TANGAN WANITA POPULAR MALAYSIA 2023

2. Mesti ada Tampal Kepercayaan

imej nombor siri beg coach original
Nombor Siri Beg Coach

Sebagai tambahan kepada logo, di bahagian yang sama terdapat juga tampalan kepercayaan. Tampalan kepercayaan adalah nombor siri beg yang dicetak dengan kemas di bahagian dalam.

Semua beg Coach mempunyai mereka. Beg asal dicop menggunakan dakwat bersalut emas. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa beg Coach lama yang tidak mempunyai nombor siri ini.

3. Periksa Kain Di Bahagian Dalam

Imej kain bahagian dalam beg coach original
Kain Bahagian Dalam Beg Coach

Untuk membezakan produk Coach tulen dan produk palsu, periksa juga kain di bahagian dalam beg. Terdapat dua jenis bahagian beg Coach, iaitu di bahagian dalam tanpa corak kerana bahagian luar bercorak.

Sebaliknya, jika bahagian luar tidak mempunyai corak CC yang tersendiri, maka ia adalah fabrik dalaman yang akan bercorak. Tiada beg di mana semua bahagian luar dan dalam mempunyai corak.

4. Semak Corak CC Di Luar

Imeh Pola CC beg coach yang benar
Pola CC

Perbezaan Beg Coach Original dan Tiruan seterusnya ialah, periksa corak CC di bahagian luar beg jika bahagian luar mempunyai corak CC.

Anda boleh menyemak cetakan CC di luar beg yang boleh membentuk corak cantik seperti corak batik.

Corak beg palsu biasanya mempunyai satu garis CC menegak dan mendatar, ada yang condong, tepi huruf C bersentuhan, atau corak poket depan dan belakang yang berasingan.

5. Semak Kesempurnaan Beg

Imej Kesempurnaan Beg Coach
Kesempurnaan Beg Coach

Satu pakej beg dilengkapi dengan kesempurnaan dari kad rawatan, beg pembalut kalis habuk, beg kertas penutup, sijil produk, resit asal, dan tanda harga.

Semua kelengkapannya disertakan dengan label Coach juga. Tetapi, anda perlu tahu bahawa sebagai model beg baru terdapat mereka yang tidak mempunyai label.

6. Beg Coach Ori Mempunyai Zip Khas

Imej Zip Beg Coach Original
Zip Khas Beg Coach Original
Sumber Imej: Pinterest

Cara terakhir yang boleh anda lakukan untuk semak Perbezaan Beg Coach Original dan Tiruan adalah dengan memeriksa bahagian zip.

Beg asli Coach akan mempunyai penarik zip yang diperbuat daripada kulit atau satu siri cincin. Zip itu sendiri akan dicop dengan huruf YKK yang merupakan kilang zip berkualiti tinggi.


Setelah anda mengetahui beberapa cara untuk membezakan produk Coach tulen daripada beg coach copy ori, anda boleh menggunakan maklumat tersebut untuk memastikan beg yang akan anda beli adalah tulen.

Pastikan anda menyemak bahagian dalam beg, corak CC di luar, dan zip untuk memastikan kesahihan produk. Oleh itu, anda boleh membeli beg berkualiti yang sepadan dengan harga yang dibayar.

Artikel Berkaitan