kasut tumit tinggi
kasut tumit tinggi

Kasut Tumit Tinggi

Posted on

Salah satu model kasut wanita yang paling disukai adalah model kasut tumit tinggi. Model kasut tumit tinggi disukai oleh wanita kerana ia menjadikan kaki mereka kelihatan lebih tinggi daripada biasa. Konsep model kasut ini sangat penting bagi wanita kerana ia membantu mereka mencari postur yang ideal dan meningkatkan keyakinan mereka kepada orang ramai. Bukan sahaja menjadikan penampilan kelihatan lebih anggun tetapi boleh mendapat lebih banyak rasa hormat.

Menurut para pakar fesyen tinggi pada kasut jenis ini sangat pelbagai. Terdapat kasut tumit tinggi 2 inci, kasut tumit tinggi 3 inci, dan kasut tumit tinggi 5 inci. Ada yang mengatakan bahawa di bawah 2 inci adalah kasut tumit yang rendah. Untuk saiz 2 – 3.5 inci dinilai sebagai kasut tumit pertengahan. Selebihnya adalah tumit tinggi. Tetapi industri fesyen hari ini lebih mudah untuk mengkategorikan antara 2 inci hingga 5 inci termasuk dalam kasut tumit tinggi.

Pelbagai model Kasut Tumit Tinggi yang cantik telah dicipta untuk merosakkan wanita. Terdapat penggunaan khas untuk acara formal, adapula sesuai untuk digunakan dalam acara yang lebih santai seperti kasut tumit tinggi tapak rata. Harga yang ditawarkan juga sangat beragam berdasarkan model, warna dan jenama.

Oleh itu, perbincangan tentang kasut tumit tinggi terkini sangat menarik dibincangkan. Fesyen Update akan cuba memberikan maklumat tentang kasut tumit tinggi yang HOT di dunia fesyen. Perbincangan ini akan merangkumi model kasut tumit tinggi, cara paling mudah untuk menggunakannya dan harga kasut tumit tinggi. Inilah ulasannya :

gambar kasut tumit tinggi paling cantik
gambar kasut tumit tinggi paling cantik

4 Model Kasut Tumit Tinggi

  1. Block Heels

Model kasut bertumit tinggi, juga dikenali sebagai “Block Heels” adalah yang paling biasa kerana ia sangat mudah digunakan. Terdapat beberapa pilihan tali yang sesuai dengan trend terkini untuk memberikan kesan seksi pada kaki anda. Sekiranya anda memakai kasut tumit tinggi, kasut tumit ini akan kelihatan lebih cantik apabila digabungkan dengan skirt atau bawahan yang boleh memberikan gambaran yang tinggi dan langsing.

  1. Mules

Dalam kasut tumit tinggi jenis mules biasanya disukai oleh generasi lebih tua kerana memasuki kategori fesyen lama. Tetapi bagi peminat model vintage, maka mules mendapatkan tempatnya sendiri dalam penggemar fesyen. Model tumit rendah ini sesuai dengan pelbagai model pakaian yang anda pakai. Pada masa ini terdapat pelbagai mules dengan pelbagai motif yang boleh mempercantik rupa kaki anda.

  1. Platform

Bagi anda yang inginkan keselesaan sambil mengekalkan gaya maka model paltform ini sangat sesuai. Walaupun ramai orang mengatakan bahawa model ini murah tetapi dengan pemilihan model dan kombinasi yang sesuai maka penampilan anda akan kelihatan eksklusif dan elegan.

  1. Wedges

Ramai orang muda seperti model wedges ini. Wedges dikatakan sebagai kasut tumit tinggi yang sesuai dengan trend semasa. Sekiranya anda memakainya, anda akan kelihatan bergaya, yakin, elegan pada masa yang sama boleh memberikan kesan yang tinggi.

model kasut tumit tinggi
model kasut tumit tinggi

Tips Memakai Kasut Tumit Tinggi Untuk Keselesaan

Memakai kasut bertumit tinggi sangat bergaya. Tetapi terdapat kekurangan yang sering dilihat oleh penggunanya adalah “ketidakselesaan”. Oleh itu, sebelum membeli dan memakai kasut ini, kami akan berkongsi tips supaya anda tetap selesa memakai kasut dengan tumit tinggi. Berikut ialah petua :

  1. Pilih Ketinggian Kasut yang sesuai

Sebelum memakai kasut dengan tumit tinggi maka perkara pertama yang perlu diperhatikan adalah kesesuaian kasut yang tinggi dengan keselesaan kaki anda. Pilih tumit yang sesuai dan memudahkan anda bergerak. Perhatikan ketebalan dan ketinggian tumit kasut yang akan berada di sana pilih. Jika anda mempunyai pengalaman memakai kasut tumit tinggi maka saiz mana pun boleh disesuaikan. Tetapi untuk pemula dinasihatkan untuk memilih saiz yang tidak terlalu tinggi seperti jenis wedges.

  1. Cara Berjalan Kaki

Adakah anda tahu bahawa cara sebenarnya dengan menggunakan kasut bertumit tinggi adalah sama dengan menggunakan flat shoes Kebanyakan orang salah pada mulanya menggunakannya. Mereka melangkah dengan meletakkan jari kaki pertama ke tanah kemudian diikuti oleh tumit. Jadi tidak sedikit yang jatuh ketika menggunakannya. Walaupun dengan meletakkan tumit pertama seperti jalan biasa akan dapat menetapkan keseimbangan apabila berjalan.

Adakah anda tahu bahawa cara sebenarnya dengan menggunakan kasut bertumit tinggi adalah sama dengan menggunakan flat shoes Kebanyakan orang salah pada mulanya menggunakannya. Mereka melangkah dengan meletakkan jari kaki pertama ke tanah kemudian diikuti oleh tumit. Jadi tidak sedikit yang jatuh ketika menggunakannya. Walaupun dengan meletakkan tumit pertama seperti jalan biasa akan dapat menetapkan keseimbangan apabila berjalan.

  1. Kualiti dan Jenama Terbaik

Pilih kasut berkualiti terbaik. Hari ini ramai yang menjual kasut bertumit tinggi. Untuk menentukan sama ada kualiti kasut adalah baik atau tidak maka anda mesti memerlukan ketepatan yang tinggi. Pilih bahan kasut yang tahan lama seperti kulit dengan jelly shoes pada tumit kerana bentuknya akan mengikut bentuk kaki.

Bagi jenama kasut semasa anda boleh memilih pelbagai jenama kasut yang terkenal dengan kualiti seperti kasut tumit tinggi vincci, austin, db, dan lain-lain. Pastikan jenama itu original kerana jabatan R & D syarikat mesti mengira kemudahan pelanggan.

  1. Tidak Memakai Kasut Terlalu Lama

Memakai kasut dengan tumit tinggi cukup memenatkan dan bahkan boleh membuat kaki anda gelisah. Oleh itu, sekali-sekala anda melepas kasut anda dan berehat kaki anda secara ringkas sebelum memakainya kembali. Adalah penting untuk digunakan untuk masa yang lama.

kasut tumit tinggi korea
kasut tumit tinggi korea

Harga Kasut Tumit Tinggi Terkini

Jika anda mencari kasut tumit tinggi murah maka banyak jenama yang menawarkan kasut dengan pelbagai harga. Kali ini Fesyen Update akan cuba merumuskan maklumat tentang senarai harga kasut dengan tumit tinggi untuk anda.

ModelHarga
Lebar BercetakRM 99,9
But Tumil VinilRM 99,9
Kasut Vamp Bertumit Tinggi Dengan Perincian BungaRM 199
Kasut Vamp Bertumit Tinggi Dengan Perincian SkafRM 179
Kasut Bertumit Tinggi BerfabrikRM 129
Kasut Bertumit Tinggi BerpitaRM 199
Kasut Bertumit Tinggi Bunga BerendaRM 129
Kasut Bertumit Tinggi Kulit BerkilauRM 269
Kasut Bertumit Tinggi BercetakRM 129
Tumit Kulit LilacRM 149
Kasut Bertumit Tinggi Belakang terbuka BerlabuciRM 179
Kasut Bertumit Tinggi Bercetak PepetakRM 119
Kasut Bertumit Tinggi SederhanaRM 99,9
Tumit FuchsiaRM 129
Kasut Kulit Tumit BeropolRM 179
Vamp BertumitRM 119
Kasut Bertumit Tinggi Asimetrik Dengan Perincian VinilRM 79,9
Kasut Bertumit Tinggi Kulit HatiRM 199
Kasut Bertumit Tinggi KrusyeRM 199

Maklumat di atas datang dari sumber-sumber di internet. Masih terdapat pelbagai model, jenama dan kombinasi warna kasut bertumit tinggi yang tidak dapat disampaikan. Perhatikan tip sebelum membeli dan memakai kasut tumit tinggi agar sesuai dengan kaki anda dan selesa apabila digunakan. Jangan mudah memilih kasut pada harga yang rendah kerana untuk jenis kasut tumit tinggi ia mesti berhati-hati sebelum membeli kerana ramai yang merasa tidak selesa selepas memakainya.

Baca Juga : Harga Kasut Adidas Perempuan

Oleh itu, maklumat tentang kasut bertumit tinggi yang boleh dikongsi oleh Fesyen Update dengan pembaca. Sentiasa update maklumat mengenai dunia fesyen terkini di fesyenupdate.com.

Incoming search terms:

  • kasut tumit tinggi
  • kasut tumit tinggi trend sekarang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *