harga kasut nike original murah malaysia
harga kasut nike original murah malaysia

Kasut Nike Original

Posted on

Pencinta sukan kini mula banyak muncul. Sama ada kerana ia benar-benar mempunyai hobi pada sukan tertentu atau hanya mengikuti trend. Perkara yang pasti adalah mereka mempunyai sekurang-kurangnya sepasang kasut sukan dan sesetengahnya mesti mempunyai kasut Nike original.

Apa yang menarik tentang kasut nike? Dalam edisi terkini Artikel Fesyen Update akan membincangkan tentang kasut Nike. Sudah tentu perkara yang berlaku dalam perbincangan adalah kasut Nike original. Perbincangan termasuk beza kasut nike original dan tiruan, harga kasut nike original, dan senarai kasut Nike original murah.

gambar kasut nike original malaysia
gambar kasut nike original malaysia

Bagaimana untuk mengetahui beza kasut nike original dan tiruan?

Nike adalah jenama terbesar peralatan sukan yang diketahui hampir semua orang di dunia. Kini kasut Nike adalah jenama kasut yang paling popular. Inilah sebabnya mengapa ramai yang ingin mendapat keuntungan dengan menipu dengan membuat kasut nike tiruan. Terbukti hampir di rantau Asia termasuk Malaysia bukan sahaja beredar kasut Nike original tetapi juga kasut nike tiruan atau replika.

Sebagai kekasih kasut nike original, perkara penting yang perlu anda ketahui adalah untuk mengetahui beza kasut nike original dan tiruan. Masih banyak orang yang keliru dan tertipu kerana mereka tidak dapat memberitahu yang mana kasut Nike original dan palsu. Terdapat lebih banyak pemalsu premium yang benar-benar menyerupai kasut Nike original. Jika anda tidak dapat memberitahu perbezaannya, anda pasti akan kehilangan kerana membeli produk palsu pada harga asal.

Sedikitnya kita akan mengkaji bagaimana membezakan kasut Nike original dengan tiruan. Inilah tip yang kita ringkaskan:

  1. Memastikan keadaan kasut secara langsung

Perkara yang paling mudah untuk membezakan kasut nike original dan tiruan adalah dengan memastikan keadaan kasut jika anda membeli secara langsung. Bagi anda yang sebelum ini sudah mempunyai kasut nike original pastinya ini bukan perkara yang sukar. Salah satu contoh bahagian sepatu nike yang perlu anda lihat ialah sol getah, jahitan sulaman yang berkualiti dan suedenya.

Kasut Nike original mempunyai warna yang lebih lembut atau soft. Walaupun sepatu nike tiruan lebih menarik. Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kasut nike original diperbuat daripada kulit. Bagi kasut nike tiruan menggunakan bahan pleather. Midsole pada kasut Nike original mempunyai beberapa mata yang kelihatan lebih lasak, keras, dan kaku, tidak seperti kasut nike palsu.

Selepas melakukan pemeriksaan seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda juga boleh menyemak tali kasut nike yang akan anda beli. Kasut Nike tiruan mempunyai kualiti yang tidak baik dan warna yang sangat terang. Juga lubang tali pada kasut nike palsu tidak simetri dan kelihatan kemas.

gambar kasut nike original
gambar kasut nike original
  1. Memeriksa Box/Kotak Kasut Nike

Jangan lupa bahawa sebarang pembelian kasut Nike original akan diikuti dengan kotak kasut. Kotak Kasut di sini mempunyai peranan penting. Malah kotak itu termasuk dalam perkara yang perlu dipastikan apabila membeli kasut nike. Ini kerana kasut nike tiruan, biasanya hanya dibungkus ke plastik sahaja.

Walau bagaimanapun, tidak sukar untuk menyediakan kotak untuk membeli kasut nike tiruan. Peniaga yang menjual barangan palsu boleh memakai kotak kasut lain atau kotak ulang. Dalam kes ini, anda boleh membezakannya dengan mudah. Kotak pada kasut nike palsu mempunyai bahan nipis dan kod bar tidak jelas dan kelihatan seperti melekat. Seolah-olah kod bar hanya untuk formaliti sahaja.

 

Baca Juga : Harga Kasut Adidas Original

 

  1. Cuba kasut Nike yang anda ingin beli

Jika anda boleh mencuba sebelum membuat pembelian kasut nike maka anda akan dapat mengetahui beza kasut nike original dan tiruan. Secara umum, kasut nike palsu akan berasa lebih sengit dan keras apabila digunakan. Satu lagi kes dengan produk original. Kasut nike original akan berasa lebih ringan, lembut, selesa dan fleksibel. Hanya maklumat bahawa kasut Nike original mempunyai BRS 1000 robber sole. Oleh itu, teknologi dalam membuat kasut nike yang selesa sangat sukar untuk meniru.

Dalam kasut nike tiruan tidak mempunyai saiz tertentu dan biasanya mempunyai saiz yang lebih kecil daripada kasut nike original. Untuk memastikan, anda boleh membawa chart saiz kasut nike original dan membandingkannya. Sudah tentu anda perlu memastikan sama ada chart saiz digunakan mengikut chart UK, ER, US, atau CM.

  1. Semak SKU pada kotak kasut dengan SKU di kasut

Memeriksa SKU pada kasut Nike  adalah satu lagi perkara penting sebelum membuat pembelian. Pada sepasang kasut nike original akan mempunyai nombor SKU yang terdapat pada kasut nike dan pada kotak kasut. Pastikan nombor SKU di kedua-dua tempat adalah sama. Biasanya pada kasut nike tiruan mempunyai nombor SKU yang tidak sesuai di kedua-dua tempat.

Selain cek SKU, anda boleh menyemak label pada lidah kasut. Dalam bahagian pada beberapa kasut akan dijumpai tahun pengeluaran pengeluaran. Walaupun tidak semua siri kasut termasuk maklumat. Contohnya kasut nike yang dihasilkan pada tahun 2015. Anda boleh menyemak dan memadaninya dengan web rasmi Nike, adakah benar bahawa kasut nike dihasilkan pada tahun 2015.

harga kasut nike original murah
harga kasut nike original murah

Harga Kasut Nike Original

Mencari kasut nike original murah? Di sini kami akan membentangkan data mengenai harga kasut nike yang diperoleh dari laman web rasmi nike malaysia. Harga pasti diselaraskan dengan kualiti jenis dan fungsi kasut Nike yang dikeluarkan. Inilah Senarai Harga Kasut Nike Original Malaysia :

SENARAI HARGA KASUT NIKE ORIGINAL MALAYSIA

Model Kasut Nike OriginalHarga
Kasut Nike RosheRM279
Kasut Nike SB Zoom Blazer Low XT QSRM359
Kasut NIKE SB DUNK MID PRO QSRM439
Kasut Nike Odyssey ReactRM479
Jordan ‘Why Not?’ ZER0.1RM499
Kasut Nike Metcon 4RM519
Kasut NIKE EPIC REACT FLYKNITRM589
Kasut Nike Air Force 270RM629
Kasut Nike Air More MoneyRM629
Kasut NIKE AIR VAPORMAX FLYKNIT 2RM749
AIR JORDAN 10 RETRORM749
KOBE A.D. NXT 360RM789
Kasut NIKE AIR VAPORMAX FLYKNIT MOC 2RM789
Kasut NIKE AIR VAPORMAX FLYKNIT UTILITYRM869
Kasut NIKE AIR FOAMPOSITE ONERM909

Di bawah pelbagai keadaan, harga boleh berubah pada bila-bila masa mengikut trend dan keadaan pasaran. Kami mengesyorkan anda update maklumat terlebih dahulu sebelum membeli kasut nike untuk mendapatkan kepuasan sendiri.

Semoga artikel ini bermanfaat. Jangan lupa untuk mendapatkan lebih banyak maklumat dalam artikel Fesyen Update yang lain.

Incoming search terms:

  • beza kasut nike original dan tiruan
  • kasut nike terbaru 2018
  • kasut nike original

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *