kasut clarks
kasut clarks

Kasut Clarks

Posted on

Mempunyai kasut yang sejuk dan berjenama pasti menjadi kebanggaan di zaman moden. Bukan sahaja dicari kerana fungsinya semata-mata, ramai orang muda kepada orang dewasa mencari kasut kerana popularitinya. Pelbagai model dari pelbagai jenama telah diwujudkan sejajar dengan perkembangan trend semasa untuk memenuhi masyarakat. Salah satu jenama yang memerlukan perhatian adalah kasut clarks.

Kasut Clarks adalah pemain lama dalam dunia model kasut selain timberland, nike, puma, adidas. Jenama kasut buatan British ini mempunyai pelbagai model yang telah banyak dihasilkan dengan gaya yang berbeza. Terdapat kasut clarks lelaki dan kasut clarks wanita dengan reka bentuk yang berbeza.

Anda ingin tahu lebih lanjut tentang kasut clarks ? Fesyen Update kali ini akan membincangkan tentang jenama kasut ini dengan pelbagai perbincangan seperti sejarah, model hingga harga kasut clarks terkini. Pertimbangkan perbincangan berikut mengenai kasut clarks :

kasut clarks terbaru
kasut clarks terbaru

Sejarah Singkat Sepatu Clarks

Kasut Clarks bermula dari inspirasi dua saudara lelaki James dan Cyrus Clarks di sebuah bandar kecil Street-Somerset, United Kingdom pada tahun 1825. Dari sandal, saudara-saudara Clarks terus berinovasi dengan membuat kasut kaki pertama di dunia yang pada asalnya terbuat dari kulit domba.

Anda harus tahu bahawa Kasut Clarks yang pertama telah memulakan perjalanan sejarah yang sangat panjang hingga ke hari ini, dan sejarah tahun 185 telah membuktikan pembentukan Clarks. Kasut Clarks banyak kali menyaksikan perubahan sosial, politik dan ekonomi. Begitu juga, perkembangan industri fesyen dan kasut banyak berlaku sejak tahun 1825.

Bagi kasut clarks, inspirasi masih berasal dari Jalan dimana sejarah Clarks bermula. Disinilah semua semangat dan sentuhan peribadi menjadi bahagian terpenting dari kasut Clarks yang bergaya dan sangat selesa dipakai.

Sebagai perintis, Clarks terus mengembangkan sayap ke negara-negara asing. Sehingga kini, Clarks telah membuat lebih daripada 22 ribu model kasut. Sesetengah model masih dicintai hari ini, seperti kasut Clarks Desert Boot ikon yang direka oleh Nathan Clarks. Clarks Desert Boot yang pertama kali dilancarkan pada tahun 1950 masih di pasaran dengan beberapa penggilap.

kasut clarks lelaki terbaru
kasut clarks lelaki terbaru

Model Kasut Clarks

Reka bentuk asas kasut dari Clarks sangat sesuai di negara-negara membangun seperti Malaysia, Indonesia, Thailand, dan Filipina. Bentuk kasut direka dan sesuai dengan kontur jalan yang tidak rata dan sering hujan.

Untuk kasut wanita, Clarks menjanjikan banyak baji dan kasut tumit dan teplek. Bagi lelaki, Clarks menawarkan pelbagai kasut loafers dan kasut kasual.

Hanya, model kasut Clarks yang masih berpegang kepada ciri-ciri klasik British menjadikannya tidak banyak permintaan. Gaya Clarks yang lama membuat label ini kurang kompetitif daripada label lain yang lebih moden dan glamor. Walau bagaimanapun, sesetengah model kasut Clarks yang mengikuti trend pasaran tetap menjadi kepentingan awam.

Kasut clarks membahagikan segmen pasaran ke dalam 5 kategori yaitu lelaki, wanita, originals, dan kanak-kanak (lelaki & perempuan) Setiap kategori mempunyai model asas yang sangat berbeza sekali lagi. Berikut adalah ringkasan model pada setiap segmen kasut clarks :

ModelWomensMensOriginalsGirlsBoys
Cloudstreppers

v

V

Nature

v

V

Trigenic

v

V

Unstutctured

v

V

Boots

v

VV

MZT

v

Sandals

v

V

V

Second Skin

v

V

Shoes

v

VVV

V

Summer Styles

V

Trainers

V

V

Kids Originals

v

v

Kids trigenic

v

v

Marvel x Clarks

v

v

Model di atas hanya model asas setiap kategori. Dalam model sandal masih mempunyai pelbagai rancangan dan model individu seperti Spiced Poppy, Spiced Appa, Spiced Olivia dan lain-lain. Bagi kategori kasut clarks originals yang fokus pada boots dan kasut juga mempunyai pelbagai model sendiri. Contohnya ialah Dessert Boot, Desert Welt, dan Wallabee Boot untuk Boot Lelaki dan Oswyn Strider, Natalie, dan Weaver untuk kasut lelaki. Masih banyak lagi model yang tidak dapat dijelaskan satu persatu.

kasut clarks wanita terbaru
kasut clarks wanita terbaru

Harga Kasut Clarks Terkini

Jika anda seorang peminat atau peminat kasut, maka jenama clarks adalah salah satu cadangan yang anda patut ada. Jika belanjawan menjadi masalah maka banyak kasut clarks murah disediakan dan agak berpatutan.

Banyak maklumat tentang jenama ini yang ada di internet jika anda mencari kasut clarks online malaysia dalam enjin carian. Dari banyak maklumat Fesyen Update akan memberikan ringkasan harga kasut clarks lelaki dan harga kasut clarks wanita berdasarkan popularitinya di Malaysia. Inilah maklumat :

Model

Harga

Pria

Clarks Trapperl Apron Mens Casual Lace Up ShoesRM 414
Clarks Originals Mens Natalie Casual Slip OnsRM 302
Clarks Veho Apron Mens Casual Slip Ons ShoesRM 264
Clarks Raffe Sun Mens SandalsRM236
Clarks Unstructured UnLomac Lace Mens Casual Lace-up ShoesRM 283
Clarks Trimocc Free Mens Casual LoafersRM 226
Clarks Originals Weaver Mens Casual ShoesRM 236
Clarks Trisand Bay Mens Casual SandalsRM 264

Wanita

Clarks Vendra Peak Womens Widge Ankle BootsRM 189
Clarks Freckle Ice Womens FlatsRM 245
Clarks Originals Womens Lugger Casual Slip OnsRM 376
Clarks Adriel Viola Womens High HeelsRM 320
Clarks Cloudsteppers Arla Shaylie Womens Slingback SandalsRM 225
Clars Corsio Bambi Womens Strappy SandalsRM 179
Clarks Keesha Rosa Womens PumpRM 245

Senarai harga di atas diperoleh daripada sumber di internet dengan kadar jualan tertinggi di Malaysia. Jika anda ingin membeli atau menjual kasut clarks maka data di atas boleh digunakan sebagai rujukan sebelum membuat pembelian atau penjualan. Terdapat kira-kira 42 kedai yang menjual kasut clarks asli yang tersebar di seluruh Malaysia. Anda boleh mencari mengikut lokasi yang paling dekat dengan kedudukan semasa anda.

Baca Juga : Harga Kasut Vans Original

Oleh itu maklumat boleh Fesyen Update menyampaikan tentang kasut jenama clarks. Mudah-mudahan berguna dan jangan lupa untuk mengetahui perkembangan dunia fesyen melalui fesyenudpate.com

Incoming search terms:

  • pembekal kasut clarks
  • kasot clarks harga
  • kasut clarks
  • kasut clarks kasual
  • kasut scholl terkini
  • kasut terkini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *