jam couple
jam couple

Jam Couple

Posted on

Penggunaan jam tangan semasa tidak selalu berkaitan dengan fungsi menunjukkan masa sahaja. Jam tangan telah menjadi sebahagian daripada dunia fesyen yang dapat mempercantik penampilan seseorang. Lihat saja pegawai, artis, dan tokoh masyarakat lain yang membuat jam tangan sebagai barometer untuk menyokong penampilan mereka. Di antara banyak model dan jenis yang ada, terdapat reka bentuk “pair watch” atau “jam couple” yang kini popular.

Jam couple ini telah menjadi sangat popular bersama dengan kemasukan jam tangan itu sendiri di dunia fesyen. Pada masa ini untuk mencantikkan dan meningkatkan penampilan terutamanya di pergelangan tangan bukan sahaja dengan memakai barang kemas seperti gelang. Jam tangan juga boleh menjadi pilihan untuk anda semua untuk kelihatan lebih elegan.

Hari ini jam tangan juga boleh menjadi hadiah untuk hari lahir, majlis perkahwinan atau tunangan. Terutama untuk pasangan, jam couple ini boleh menjadi pilihan yang sangat menarik. Oleh itu, membuat jam couple nama disesuaikan dengan pembeli atau buyer.

Fenomena Jam Couple menjadi sangat menarik untuk dibincangkan lebih lanjut. Fesyen Update akan bercakap tentang jam couple terkini yang meliputi pelbagai model dan harga yang ditawarkan.

jam couple terkini
jam couple terkini

Model Jam Tangan Couple

Sekiranya anda bertanya mengenai jenama jam tangan, sudah tentu jawapannya sangat banyak. Tetapi sudah pasti anda sudah biasa dengan jenama jam tangan terkenal di dunia. Ada yang boleh disebutkan seperti Fossil, Alexandre Christie, Tentera Swiss, Alba, Casio, Rolex dan banyak lagi.

Setiap jenama membuat model dan reka bentuk yang sesuai dengan ciri-ciri tersendiri masing-masing dan pasti memberikan beberapa jam couple yang sangat cantik dan unik. Jangan lupa juga bahawa setiap jenama juga mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Special untuk jam couple yang dapat menarik perhatian anda, maka kami akan mencuba ringkas beberapa jam couple dari sebahagian jenama tertentu yang mungkin sesuai dengan minat anda. Inilah ulasannya :

  1. Alexandre Christie

Jam tangan ini adalah jam tangan couple yang mengemukakan model elegannya. Selain itu, jam tangan ini telah dijual secara meluas di Malaysia. Malah banyak pasangan yang suka jam tangan ini digunakan sebagai hadiah atau hadiah yang sangat istimewa.

jam couple alexandre christie
jam couple alexandre christie
  1. Swiss Army

Jenama ini termasuk yang paling banyak disasarkan oleh ramai orang kerana model modennya tetapi masih mengemukakan konsep simple. Ia adalah konsep yang membuat jam couple siwss army kelihatan sejuk. Tetapi banyak jam tangan Swiss Army tiruan dijual di pasaran kerana jam tangan dengan jenama memang banyak disasarkan oleh pencinta jam tangan.

jam couple swiss army
jam couple swiss army
  1. Fossil

Jam ini adalah jam tangan yang mempunyai kualiti yang tinggi kerana ia dibuat dengan beberapa bahan berkelas seperti menggunakan aluminium, seramik, dan sebagainya. Jadi tidak beberapa pasangan yang membeli jam tangan ini untuk kelihatan lebih elegan dan lebih berkelas.

jam couple fossil
jam couple fossil
  1. Casio

Mempunyai jam tangan dengan jenama Casio mempunyai kelebihan tersendiri. Jam couple Casio diketahui mempunyai ketahanan yang sangat baik kerana komponen konstituen dibuat dari bahan yang berkualiti. Bateri Jam Tangan Casio dijangka bertahan selama 10 tahun supaya anda dapat menjimatkan perbelanjaan perkhidmatan.

jam couple cassio
jam couple cassio
  1. Alba

Jika anda menyukai model jam couple kasual, jam couple dari Alba mungkin menjadi pilihan anda. Alba mempunyai reka bentuk jam tangan yang ringkas dan masih kelihatan elegan. Seperti jam tangan yang lain, Alba juga menyediakan ciri anti air sehingga sesuai untuk anda yang sering bepergian tanpa perlu melepaskan waktu sambil berinteraksi dengan air.

jam couple alba
jam couple alba
  1. Rolex

Sesungguhnya anda sudah biasa dengan jenama ini. Rolex adalah salah satu jenama jam tangan yang paling terkenal di dunia. Sesetengah artis dan public figure sering menunjukkan jam tangan dengan jenama Rolex. Banyak jam tangan rolex tiruan di pasar kerana ia adalah nama yang sangat menjual. Jika anda ingin beberapa jam couple rolex maka anda akan mendapat reka bentuk yang menarik, elegan dan mewah.

jam couple rolex
jam couple rolex

Terdapat banyak jam couple dari pelbagai jenama lain yang tidak disebut satu persatu. Pada dasarnya setiap jenama menyediakan model yang berbeza pasangan jem dan mempunyai kategori tersendiri. Sesetengah tempat juga menawarkan untuk menyesuaikan atau mereka bentuk jam pasangan mengikut pesanan. Oleh itu untuk pasangan yang ingin memesan khas boleh mendapatkan jam couple nama yang disesuaikan dengan pembeli itu sendiri.

Harga Jam Couple Terkini

Menawarkan harga jam tangan original sangat pelbagai yang sangat sesuai dengan jenama dan model. Selain itu, apabila anda memilih reka bentuk “pair watch” atau ” jam couple” tentu akan dikenakan bayaran lebih tinggi. Tetapi anda tidak perlu risau. Terdapat banyak jam couple dengan harga yang berpatutan yang ditawarkan melalui Online.

Fesyen Update akan memberikan ringkasan harga jam couple berdasarkan populariti dan jualan di Malaysia. Inilah maklumat :

ModelHarga
Luminous Led Harajuku Korean Fashion Male And Female Students Couple WatchesRM 10,9
G Shock Couple Jeans DesignRM 59
PU Leather Stainless steel Quartz Roman numeral Couple Wrist watch manRM 5
*NEW* CASIO ORIGINAL MTP-V005GL-1B COUPLE/MEN/LADIES CASUAL ANALOG WATCHRM 65
Leather Couple Watch Free PerfumeRM 65
G shock couple set (Black colour)RM 40 – RM 80
Daniel Petite Watches Fashion Wellington Couple WatchRM 4 – RM 18,9
Women Men Couple Students Watch Quartz Calendar WatchRM 18,99
New Fashion Couple Date Stainless Steel Leather Analog Quartz Sport Wrist WatcRM 4,8
JAM TANGAN ADIDAS COUPLE SETRM 79
Casio Unisex Band Watch GoldRM 18
Couple Ladies Women Men PU Leather Analog Quartz Simple Lover Unisex Wrist WatchRM 6,3
GSHOCK COUPLE LIMITED EDITIONRM 90
Women New PU Quartz Wrist Watch Men’s Leather Quartz Wrist WatchesRM 4
Jam Tangan Couple PUMA COUPLE WATCHRM 53

Maklumat harga jam tangan pasangan di atas berasal dari sumber di internet di mana ia bercampur antara jam tangan yang original dan tiruan. Perbezaan yang paling menarik dapat dilihat dari harga. Sudah tentu harga jam tangan asal akan jauh lebih tinggi daripada imitasi. Maklumat tersebut disajikan sebagai ringkasan harga yang dibentangkan kepada anda jika anda mempunyai anggaran yang terhad.

Oleh itu, maklumat yang boleh disampaikan oleh Fesyen Update mengenai jam couple terkini. Teruskan untuk update maklumat di dunia fesyen di fesyenupdate.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *