√ Beza Jam G Shock Original dan Tiruan Terkini 2023

Beza Jam G Shock Original dan Tiruan Terkini 2023

Beza Jam G shock Original dan Tiruan – Membeli jam tangan dalam talian atau membeli bukan di kedai rasmi sememangnya sangat berisiko. Terutamanya jika anda tidak beza g shock ori dan copy ori.

Jika anda membeli kurang berhati-hati, mungkin produk yang akan diterima kemudian adalah jam g shock palsu yang mempunyai kualiti yang buruk, berbanding dengan jam tangan g shock ori.

Lihat penjelasan di bawah untuk mengetahui perbezaan jam casio original dan tiruan G-Shock :

Mari mulakan perbincangan G Shock Ori vs Fake . . .

1. Semak Bahagian Kes Badan Jam Tangan G-Shock

beza jam g shock original dan tiruan
Imej Jam Tangan G shock Original

Cara paling mudah untuk membezakan jam tangan G Shock original dan palsu ialah melihat bahagian kes badan. Di bahagian atas, anda akan melihat perkataan G Shock.

Jika produk yang hendak dibeli adalah original, ukiran di sana sangat kemas. Di samping itu, deboss juga mempunyai kedalaman yang sama antara satu sama lain. Berbeza dengan produk palsu yang biasanya mempunyai fon yang tidak kemas.

Ini juga terpakai kepada tulisan lain yang berada di bingkai atas. Sekiranya masih tidak kemas, sudah pasti bahawa jam tangan yang akan dibeli adalah tiruan atau g shock copy ori 1 1. Untuk itu, anda perlu memberi perhatian kerana perbezaannya tidak begitu ketara.

Jom Tengok: 10+ Jenama Jam Tangan Lelaki Terkini

2. Lihat Jam Tangan G-shock Dari Sisi

imej jam tangan g shock bahagian sisi
Jenama Jam Lelaki G Shock

Tambahan pula, untuk mengetahui perbezaan dalam jam g-shock asli atau palsu boleh dibandingkan dengan melihat dari sisi. Beza copy ori dengan premium mereka akan kelihatan lebih tebal dan saiznya agak ketara berbanding versi jam G-shock original.

Kerana jam tangan jenama G Shock umumnya sangat nipis untuk semua jenis. Jadi, jika anda ingin membeli sebarang varian, reka bentuk mestilah ringkas dan apabila anda memakainya, anda berasa sangat selesa.

3. Beri Perhatian Kepada Bahagian Belakang

iemj jenama jam tangan lelaki casio g shock
Casio G-shock

Beza Jam G shock Original dan Tiruan seterusnya ialah, di bahagian belakang jam tangan G Shock terdapat penutup yang diperbuat daripada logam. Penutup pada jam tangan original dan palsu mempunyai perbezaan yang besar. Perbezaannya dapat dilihat dari permukaannya yang rata atau cembung.

Jika produk yang hendak dibeli adalah original, penutup di bahagian belakang akan rata supaya ia kelihatan lebih nipis. Sementara itu, dalam produk tiruan, penutup belakang akan kelihatan sangat cembung supaya jam tangan menjadi lebih tebal.

4. Perhatikan Fungsi Adjust Pada Jam G-shock

imej beza jam g shock original dan tiruan
Jam Tangan G-Shock

Jam tangan g-shock original apabila butang Laraskan di sisi ditekan, jarum jam biasanya akan berputar dengan cepat ke arah kanan. Selepas ditekan semula, ia akan kembali ke kedudukan asalnya. Ini akan berlaku kepada jam tangan G-Shock original.

Jika jarum jam tangan semasa demo atau rakaman video berputar ke kiri, pasti jam tangan g-shock itu palsu.

5. Harga Jual Ber Beza Jam G shock Original dan Tiruan

imej jam tangan lelaki casio g-shock
Jam Casio Gshock
Sumber Imej: Pinterest

Jika anda mendapat kedai dengan harga jualan yang sangat rendah, ia boleh menjadi kurang daripada separuh harga rasmi, anda boleh yakin jika jam itu palsu. Kerana harga jam tangan original biasanya lebih tinggi kerana ia menggunakan bahan atau bahan yang berkualiti.

Kecuali anda membelinya dari Kedai Rasmi maka mereka melakukan diskaun besar atau mencuci gudang. Jika ya, tidak ada masalah kerana pasti jam G Shock yang akan diterima adalah original.

Baca Juga : Harga Jam Casio Original Malaysia

Selepas mengetahui perbezaan antara G Shock asli dan palsu. Anda boleh memutuskan sama ada untuk membelinya secara langsung atau tidak.

Sekiranya produk itu original, ia boleh dibeli secara langsung melalui Kedai Rasmi. Sementara itu, jika ia terbukti palsu, lebih baik tidak membelinya dan beralih ke kedai yang lebih dipercayai.

Rakan-rakan fesyenupdate.com mudah-mudahan maklumat Beza Jam G shock Original dan Tiruan di atas boleh menjadi bahan rujukan dan berguna untuk anda semua.

Artikel Berkaitan