tudung ruffle
tudung ruffle

Tudung Ruffle

Posted on

Hello kawan-kawan muslimah… bercakap tentang fesyen wanita terutamanya untuk muslimah tidak pernah selesai. Pada masa ini pelbagai jenis fesyen Islam terutamanya untuk fesyen tudung sangat pelbagai. Jenis tudung yang berbeza dibuat untuk memberikan keselesaan dan penampilan yang menarik. Salah satu tudung yang menarik ialah tudung ruffle.

Jenis tudung ruffle ini memang menjadi trend terutama bagi golongan muda. Ini kerana tudung jenis ruffle dianggap lebih mudah dan mudah digunakan.

Kali ini Fesyen Update akan bercakap mengenai tudung ruffle yang merangkumi review tudung ruffle sehingga harga yang ditawarkan. Mari lihat perbincangan di bawah :

tudung ruffle online
tudung ruffle online

Sekejap Mengenai Tudung Ruffle

Ramai wanita muslimah gembira apabila mereka diberi tudung ruffle. Salah satu jenis tudung bawal ini telah menjadi trend muslimah, terutamanya di negara-negara Asia Tenggara seperti Malaysia, Indonesia, dan Brunei Darussalam.

Pemilihan corak warna yang besar, dan model membuat muslimah tidak bosan dengan rupa tudung ruffle. Model yang simple juga sesuai jika dipakai dengan pakaian apa pun. Kain asas pembuat juga pelbagai tetapi yang paling biasa digunakan ialah kain chiffon dan crepe. Kedua-dua kain sangat selesa untuk digunakan dan sejuk walaupun digunakan di luar rumah. Inilah yang menjadikan rayuan tudung ruffle sangat besar dalam masyarakat.

Bagi anda yang mempunyai jam terbang tinggi atau aktiviti yang sibuk maka model tudung ruffle ini sesuai dengan aktiviti anda. Selain mudah dipakai, penampilan memakai tudung jenis ini juga sangat memuaskan. Model penggunaan juga boleh disesuaikan mengikut keinginan anda. Jika anda keliru model apa yang sesuai .. maka jangan risau. Banyak tutorial cara memakai tudung yang tersebar di internet.

tudung ruffle malaysia
tudung ruffle malaysia

Berbagai Model Tudung Ruffle

Anda mesti tahu bahawa pada masa ini pelbagai model, bentuk dan warna campuran daripada pelbagai tudung yang sudah tersebar di pasaran. Cukup ketik tudung ruffle instagram atau dalam enjin carian (google). Sesungguhnya anda akan mendapati model tudung yang tidak berkesudahan.

Selalunya kita mendengar ada tudung ruffle bangi, hanis arif tudung ruffle, dan tudung ruffle sri rampai. Ya untuk peminat tudung mestilah biasa dengan nama itu. Tetapi kali ini kita tidak bercakap tentang jenama tertentu tetapi lebih kepada model setiap tudung jenis ruffle.

Di Malaysia, model ruffle ini sangat pelbagai. Sekurang-kurangnya terdapat kira-kira 10 model tudung jenis ini. Beberapa model tudung ruffle termasuk :

  1. Ribbon Diamond
  2. Ruffle Instant
  3. Rufflle Ribbon
  4. Chicnones
  5. Ruffle Eyelash Satin
  6. Ruffle Eyelash
  7. Ruffle Crochet Swarovski
  8. Ruffle Ocean (New)
  9. Charlene Crochet
  10. Ruffle Careena

Setiap model tudung ruffle mempunyai pelbagai corak dan warna. Bermula daripada 5 model warna sehingga berpuluh-puluh pilihan warna. Perlu diingat bahawa di antara sepuluh model di atas, model tudung chicnones yang memiliki panjang untuk menutup dada. Sekiranya anda menggunakan model-model lain, ia dijangka memilih pakaian yang longgar untuk memelihara syariat Islam.

tudung ruffle terkini
tudung ruffle terkini

Harga Tudung Ruffle

Daripada banyak model tudung jenis ruffle mesti ditawarkan pada harga yang sangat pelbagai dan berbeza dari satu sama lain. Terdapat tudung ruffle murah, ada yang ditawarkan pada harga yang tinggi.

Oleh itu, Fesyen Update akan meringkaskan harga tudung mengikut jenis atau modelnya. Inilah maklumat :

Model Tudung RuffleHarga
Ribbon DiamondRM79
Ruffle InstantRM63
Ruffle RibbonRM39
ChicnonesRM59
Ruffle Eyelash SatinRM59
Ruffle EyelashRM49
Ruffle Crochet SwarsovskiRM59
Ruffle OceanRM69
Charlene CrochetRM119
Ruffle CareenaRM89

Maklumat harga di atas diambil dari sumber di internet dan berdasarkan maklumat itu harga kerudung ruffle berada dalam lingkungan RM 50 hingga RM120. Harga boleh berubah pada bila-bila masa menyesuaikan diri dengan permintaan pasaran dan perubahan trend dalam masyarakat. Sehingga kini harga tudung ruffle tertinggi dibawa oleh model Carlene Crochet. Ini kerana selain kain yang digunakan sangat selesa terdapat juga manik sebagai hiasan yang dipasang pada tudung.

Baca Juga : Harga Tudung Bawal Terkini

Sebelum membuat pembelian pastikan terlebih dahulu kualiti bahan dan jenis model hud. Kedua-dua faktor ini sangat menentukan harga jualan di pasaran. Anda juga tidak perlu bimbang kerana pada masa ini banyak kedai di pelbagai bahagian Malaysia yang menyediakan tudung berkualiti tinggi.

Oleh itu, maklumat mengenai tudung ruffle yang boleh dikongsi Fesyen Update dengan semua pembaca. Jangan lupa untuk menyimpan maklumat terkini di fesyenupdate.com yang akan membentangkan berita dunia fesyen terkini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *