harga kasut vans original malaysia
harga kasut vans original malaysia

Kasut Vans Original

Posted on

Pada masa ini kasut adalah keperluan utama untuk semua orang dalam aktiviti mereka. Kasut hari ini bukan sahaja digunakan sebagai pelindung kaki sahaja tetapi pada masa yang sama untuk menyokong penampilan untuk terus kelihatan bergaya. Di antara banyak kasut seperti Timberland, Clarks, NIke Puma, Adidas dan lain-lain, untuk salah satu gaya yang tidak kurang popular ialah Kasut Vans.

Kasut Vans dicipta oleh sebuah syarikat yang dilahirkan pada tahun 1970-an di Anaheim, California, Amerika Syarikat. Pada penampilan pertama  kasut Vans khas digunakan oleh skateboarder dan pengendara BMX sahaja. Dengan reka bentuk yang sejuk dan harga kasut vans yang mampu dijual kasut ini lebih disukai oleh generasi muda yang lain. Oleh itu kini kasut Vans secara meluas tersebar dan dijual di pasaran.

Fesyen Update kali ini akan membincangkan mengenai kasut vans penuh. Sudah tentu perbincangan akan memberi tumpuan kepada kasut vans original. Perbincangan ini merangkumi kelebihan kasut Vans Original, model kasut vans original, harga kasut vans Original dan maklumat yang berkaitan dengan kasut vans terbaru.

harga kasut vans original
gambar kasut vans original malaysia

5 Keuntungan Mempunyai Kasut Vans Original

Karakteristik Kasut VAns Original adalah menggunakan bahan kanvas dengan kualiti yang tinggi jadi kasut ini sangat tahan lama digunakan dalam jangka panjang. Reka bentuk kasut simple menjadikan kasut ini kelihatan sejuk dan sporty.

Di samping mengeluarkan kasut vans lelaki, jenama ini juga menyediakan kasut Vans Perempuan. Kemudian kasut ini juga menyediakan pelbagai kombinasi warna seperti kasut vans hitam, kasut vans putih dan warna lain.

Terdapat sekurang-kurangnya 5 alasan yang perlu anda tahu mengapa Kasut Vans Original sepatutnya menjadi pilihan gaya anda. Inilah ringkasannya :

 1. Boleh Digunakan Di mana-mana sahaja

Mempunyai penampilan yang sporty dan kasual menjadikan Kasut Vans boleh digunakan dalam pelbagai jenis acara yang formal dan kasual. Kasut ini boleh digabungkan dengan baju atau baju apa saja yang anda mahu pakai kerana warna sangat mudah disesuaikan.

 1. Pelbagai Model

Perkara yang paling menarik mengenai kasut Vans adalah untuk menyediakan pelbagai model. Ini menjadi rujukan berasingan bagi setiap peminat model kasut. Jika anda tidak menyukai motif warna yang terlalu padat maka anda boleh memilih model kasut vans dengan bentuk klasik.

Vans bukan sahaja memberi tumpuan kepada warna semata-mata tetapi juga menghasilkan kasut skater profesional dan pelbagai edisi terhad lain. Jika anda mempunyai kreativiti dan idea untuk mencipta model kasut anda sendiri, Vans menyediakan perkhidmatan Custome Mode. Ini menjadikan anda bergaya mengikut rasa dan personaliti masing-masing.

Model kasut vans original yang kini tersebar di pasaran seperti kasut vans old skool, SK8, Authentic, Off The Wall, dan lain-lain.

 1. Selesa digunakan

Kelebihan kasut Vans original yang lain adalah selesa apabila digunakan. Keselesaan ini diperolehi dari pad pad tebal yang terdapat di tapak kaki. Di samping keselesaan, keselamatan semasa memakai kasut ini juga terjamin. Keselamatan memakai kasut Vans terutamanya dirasai oleh skateboarder. Kasut ini boleh melindungi kaki dari geseran kertas pasir atau pita cengkaman. Anda boleh menggunakannya untuk jangka masa yang agak panjang.

harga kasut vans original terbaru 2
gambar  kasut vans original terbaru 2
 1. Diperbuat daripada Bahan Berkualiti Tinggi

Dalam memilih kasut, perkara utama yang perlu diperhatikan ialah bahan asas. Kasut Vans Original yang diperbuat daripada kombinasi kapas dan kanvas dengan kualiti yang baik. Bahan berkualiti menjadikan kasut kuat, tidak mudah robek, dan tahan lama. Anda tidak perlu bimbang mengenakan kasut Vans semasa bersenam atau melakukan aktiviti ekstrem. Di samping itu, sol pada kasut dibuat daripada antislip getah jadi anda juga tidak perlu risau tentang tergelincir semasa bergerak. Kasut ini terasa ringan untuk dipakai di mana sahaja.

 1. Mudah untuk Dapatkannya

Pada masa ini tidak perlu dikelirukan lagi jika anda ingin mencari kasut dengan jenama Vans ini. Sudah banyak kedai sukan yang menjual kasut vans original. Terdapat kedai kasut Vans khas di pelbagai bandar di Malaysia. Di samping itu, anda juga boleh melihat kedai berkaitan maklumat yang menjual kasut Vans Online di pelbagai sumber di internet.

harga kasut vans original terbaru
gambar kasut vans original terbaru

Harga Kasut Vans Original Malaysia

Adakah anda di antara mereka yang mencari harga kasut vans murah? Harga yang ditawarkan untuk mendapatkan kasut vans original adalah sangat pelbagai. Harga kasut Vans perempuan akan tentu berbeza dengan kasut vansi lelaki. Begitu juga dengan pelbagai model lain.

Di sini kita merumuskan Senarai harga kasut vans original Malaysia berdasarkan populariti mereka. Inilah ringkasannya :

SENARAI HARGA KASUT VANS MALAYSIA

Model Kasut Vans Original MalaysiaHarga
Kasut Vans Core Classic Authentic SneakersRM199
Kasut Vans Slip-On 47 V DX Anaheim FactoryRM329
Kasut Vans Old Skool Sun Faded SneakersRM279
Kasut Vans Era 59 SneakersRM219
Kasut Vans Era Military Mono SneakersRM279
Kasut Vans Slip-On 47 V DX Anaheim FactoryRM329
Kasut Vans Core Classic Authentic SneakersRM199
Kasut Vans SK8-Hi Reissue Checkerboard SneakersRM263
Kasut Vans Old Skool Gum Bumper SneakersRM259
Kasut Vans Authentic SneakersRM199
Kasut Vans Old Skool Denim C&L SneakersRM239
Kasut Vans Old Skool Double Light Gum SneakersRM299
Kasut Vans SK8-Hi SneakersRM259
Kasut Vans Old Skool Mono Bumper SneakersRM259
Kasut Vans Slip-On 98 DX Anaheim FactoryRM299
Kasut Vans Mid Skool 37 DX Anaheim Factory SneakersRM379
Kasut Vans SK8-Hi Reissue Checkerboard SneakersRM263
Kasut Vans Authentic Sketch Sidewall SneakersRM279
Kasut Vans Old Skool Canvas Gum SneakersRM219

Senarai harga di atas tidak termasuk model kasut vans original yang lain. Kami merumuskan berdasarkan popularitinya di Malaysia. Terdapat perbezaan harga antara satu sumber dengan yang lain. Perubahan harga juga boleh berlaku pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa harga kasut murah vans malaysia yang dibentangkan adalah benar. Ini kerana kasut vans menembak pasaran kelas pertengahan.

Oleh itu, maklumat Fesyen Update boleh menyampaikan. Semoga Berguna dan jangan lupa untuk melawat artikel lain untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut.

Incoming search terms:

 • kasut vans
 • harga kasut vans original malaysia
 • kasut van
 • kasut vans original Malaysia hitam
 • kasut vans perempuan terbaru
 • kasut vans selangor
 • model kasut vans termahal
 • senarai harga van baru malaysia
 • vans bukan ori harga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *