kasut timberland
kasut timberland

Kasut Timberland

Posted on

Kini trend kasut agak hebat. Banyak pemain dalam industri kasut telah menyediakan banyak model yang mengilhami model kasut semasa. Tidak ramai dari mereka masih dalam permintaan sehingga sekarang. Satu model kasut yang menawan ramai orang adalah kasut timberland. Kasut Timberland adalah perintis kasut boot Lelaki dan wanita.

Timberland sendiri adalah jenama Amerika yang tulen yang telah lama bertahan. Bukan sahaja kasut jenama ini juga mengeluarkan pelbagai jenis pakaian dan aksesori. Tetapi di antara semua yang boleh digunakan sebagai ikon jenama ini ialah Yellow Boots dari timberland.

Menarik jika kita membincangkan tentang kasut timberland ini. Oleh itu, kali ini Fesyen Update akan berkongsi maklumat tentang kasut timberland terkini yang menarik untuk didengar. Inilah ulasannya :

gambar kasut timberland original
gambar kasut timberland original

Sejarah Kasut Timberland

Pada tahun 1973 tepatnya di Bandar New Hampshire, Amerika Syarikat, datang kasut boot berwarna kuning pertama yang dibuat oleh Nathan Swartz. Asal-usul kasut ini adalah keperluan masyarakat New Hampshire yang memerlukan kasut pada musim sejuk. Ini kerana kasut yang biasanya mereka pakai semasa bergerak, terutama pada musim hujan menjadi basah dan mudah lemas.

Oleh itu, idea itu muncul untuk membuat kasut yang boleh digunakan di luar dan tahan terhadap semua cuaca. Kasut boots akan menjadi revolusi untuk pelbagai reka bentuk boots di seluruh dunia.

Kasut Boots Timberland atau biasa juga dikenali sebagai Yellow Boot adalah kasut berasaskan kulit asli dengan kualiti yang terbaik. Kelebihan kasut hutan ini adalah untuk mendapatkan satu-satunya getah tebal dan mempunyai jahitan sehingga empat baris dengan reka bentuk tahan lama. Bukan sahaja itu, penampilan kasut Timberland juga lebih bergaya berbanding dengan kasut lain pada masa itu.

Bermula dari sana akhirnya Timberland mulai pengembangan di dunia fesyen kasut  dan produk lain seperti pakaian dan aksesori. Perubahan dan perkembangan fesyen juga mengikuti trend semasa tanpa melupakan ciri asal yang dibuat dari bahan asas kulit asli. Ramai orang yang suka kasut Timberland kerana selain daripada model yang bergaya juga ketahanan kasut yang luar biasa boleh digunakan untuk jangka masa panjang.

kasut timberland terbaru
kasut timberland terbaru

Model Kasut Timberland

Transformasi model kasut Timberland sangat pelbagai. Pada masa ini hanya beberapa kategori model yang dibentangkan kepada orang ramai daripada jenama ini. Bukan sahaja kasut Timberland lelaki tetapi kasut timberland perempuan juga boleh didapati di pasaran. Ia hanya kasut ini biasanya dikhaskan untuk aktiviti luar jadi ia tidak mensasarkan segmen kasut timberland sports.

Pelbagai kategori yang boleh anda pilih untuk model kasut timberland ini adalah seperti berikut :

  1. Boots
  2. Shoes
  3. Hiking Shoes & Boots
  4. Sneakerboots
  5. Boat Shoes
  6. Sandals

Setiap kategori di atas mempunyai model yang sangat luas dengan campuran model dan gaya yang berbeza. Kesemuanya mempunyai bahan asas kulit asli dengan warna yang dibentangkan biasanya berwarna kuning, coklat, dan biru. Jika anda termasuk peminat kasut dan adventure maka kasut Timberland adalah pilihan yang baik untuk anda.

kasut timberland perempuan

Harga Kasut Timberland Original

Setelah mengetahui kelebihan dan model kasut timberland maka perbincangan seterusnya adalah mengenai harga kasut timberland di Malaysia. Harga kasut timberland Malaysia agak berbeza bergantung pada model dan di mana anda membelinya. Malah kini banyak kedai online dan offline yang menjual pelbagai model kasut timberland original.

Bagi anda yang menginginkan harga kasut timberland murah, perlu membuat lebih banyak pemerhatian yang berkaitan dengan maklumat harga kasut ini. Pada masa ini Fesyen Update akan cuba untuk berkongsi maklumat tentang harga kasut timberland terkini berdasarkan popularitinya di Malaysia. Inilah maklumat :

Senarai Harga Kasut Timberland Malaysia

Model Kasut Timberland TerkiniHarga
Timberland LoaferRM 170
Timberland White Ledge Waterproof Hiker (US Toddler)RM 392,58
Timberland Classic Boat 2 Eye Rootbeer SmoothRM 499
Timberland Tidelands 3 Eye BackRM 447,2
Timberland Men’s Boots Leather Lace-Up Winter Boot WaterproofRM 480,3
Timberland Tidelands Slipon Dark BrownRM 447,2
Timberland Pro Endurance 6” Met Guar Steel Toe Men’s Work BootRM 1.787,5
Timberland Mens Flyroam Triail Low BlackRM 479,2
Timberland Raystown F/L Oxford White/NavyRM 447,2
Timberland Mens Killington Oxford Medium Brown Full GrainRM 447,2
Men’s Sandals For Timberland Leather Lace-UpRM 220
Timberland Tideland Venetian Boas ShoesRM 335,4
Timberland Flyroam Trail Fabric ShoesRM 359,4
Timberland Icon 6 inch Premium BootsRM 503,4
Timberland Radford 6 inch BootsRM 503,4
Timberland Leather and Fabric Chukka ShoesRM 315
Timberland Chocorua Trail 2 Mid Gore-TexRM 467,4
Timberland Brook Park Light Oxford ShoesRM 359,4
Timberland Anti Fatigue Waterprooof ChukkaRM 344,5
Timberland Oirginal Leather 6 Inchi BootsRM 419,5

Senarai harga kasut timberland di atas diperoleh daripada pelbagai sumber di Internet. Perubahan harga boleh berlaku pada bila-bila masa untuk menyesuaikan dengan permintaan semasa dan keadaan fesyen. Tetapi harga di atas boleh digunakan sebagai rujukan atau penanda aras bagi anda yang akan membuat pembelian atau menjual kasut timberland. Mempunyai kasut ini sangat menguntungkan kerana ia tahan lama dan masih kelihatan bergaya.

Baca Juga : Harga Kasut Clarks Original

Terima kasih kerana mendengar maklumat daripada Fesyen Update mengenai kasut timberland. Terus menjadi terkemuka dan terkini mengenai dunia fesyen dengan membaca artikel di fesyenupdate.com.

Incoming search terms:

  • imej kasut timberland
  • kasut tunang lelaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *