gambar kasut sukan adidas terbaru
gambar kasut sukan adidas terbaru

Kasut Sukan Adidas

Posted on

Siapa yang tidak tahu adidas? Brand terkenal yang terlibat dalam peralatan sukan. Bagi pencinta sukan mesti tahu bagaimana kualiti produk adidas telah menarik ramai orang, terutamanya kasut sukan adidas.

Artikel Fesyen Update ini akan membincangkan tentang pelbagai jenis maklumat tentang kasut sukan adidas. Inilah maklumat :

harga kasut sukan adidas terbaru1
harga kasut sukan adidas terbaru1

Kasut Sukan Adidas : Pilihan Utama Dalam Latihan

Adidas adalah sebuah syarikat yang mengeluarkan pelbagai peralatan sukan nombor 1 di Eropah. Syarikat Adidas berasal dari negara Jerman yang dipelopori oleh saudara-saudara Dassler (Adolf dan Rudolf) pada tahun 1921. Pada masa itu, saudara-saudara menubuhkan sebuah syarikat kecil bernama Dassler Brothers OGH. Pengeluaran awal adalah kasut sukan yang digunakan untuk pelbagai sukan pada tahun 1927.

Lama kelamaan, kedua-dua adik-beradik itu mempunyai masalah besar. Ini menyebabkan Rudolf Dassler memutuskan untuk meninggalkan syarikat itu pada tahun 1948. Adolf Dassler meneruskan syarikatnya sendiri dan menukar namanya menjadi Adidas. Sementara Rudolf mengasaskan syarikat peralatan sukannya yang bernama Puma.

Syarikat adidas akhirnya mula berkembang menjadi sebuah syarikat sukan terkenal di dunia pada tahun 1971. Dua petinju dunia: Muhammad Ali dan Joe Freizer memakai kasut sukan adidas ketika mereka bersaing.

Populariti Adidas telah berkembang sejak Olimpik Munich pada tahun 1972. Ini kerana lebih daripada 1000 atlet antarabangsa memakai kasut sukan adidas. Sehingga kini Adidas menjadi syarikat peralatan sukan nombor satu di Eropah dan kedua hanya untuk Nike. Oleh itu kasut sukan adidas masih disukai oleh masyarakat yang lebih luas.

harga kasut sukan adidas terbaru 2
harga kasut sukan adidas terbaru 2

Produk Kasut Sukan Adidas Terbaru

Terdapat pelbagai peralatan sukan yang dikeluarkan oleh Adidas. Dari banyak produk yang ada, kasut sukan adidas menjadi produk yang sangat baik yang sangat popular. Kasut sukan Adidas telah dihasilkan untuk masa yang lama dan sekarang terdapat pelbagai model dan pelbagai warna aloi. Uniknya, kasut sukan adidas juga telah disesuaikan dengan jenis sukan yang akan dimainkan. Di samping itu, terdapat kasut sukan adidas perempuan untuk memudahkan atlet dan pengguna dari kalangan wanita.

Sebelum anda memutuskan untuk membeli kasut sukan adidas, anda harus membaca maklumat jenis kasut adidas di bawah. Maklumat ini diharapkan dapat membantu anda dalam memilih kasut yang sesuai dengan keperluan anda dalam latihan.

Training Shoes

Bagi anda yang suka melakukan sukan kardio seperti Fitness, Zumba, TRX, dan sejenis, maka kasut training yang sesuai untuk anda. Lebihan kasut ini boleh mengoptimumkan tenaga dalam badan untuk menjadikannya lebih tangkas dan selesa apabila digunakan. Kasut training Adidas dibahagikan kepada dua jenis: lelaki dan kasut adidas perempuan. Yang termasuk kasut sukan Adidas disertakan dalam jenis ini seperti kasut ZG, Kasut Pelatih Adidas Crazy Power, Adidas Crazy Elite Shoes, dan Adidas Crazy Train Pro Shoes.

Running Shoes

Fungsi kasut ini tentu saja mengikut namanya. Running Shoes yang digunakan khas untuk sukan berlari. Kasut sukan Adidas ini dilengkapi dengan pad yang sangat selesa untuk digunakan apabila berdiri kaki anda. Jenis kasut sukan Adidas yang jatuh ke dalam kategori Running Shoes adalah Adidas UltraBoost, Adidas Pure Boost, Adidas Fluid Cloud, dan Adidas Aerobounce.

Kasut Bola Adidas

Permainan bola sepak sangat beristirahat di kaki. Risiko latihan adalah sangat mungkin untuk menyebabkan kaki dan kecederaan yang terelakkan. Pemulihan risiko juga memerlukan masa yang lama. Terutamanya apabila hujan di tengah-tengah permainan yang membuat rumput basah dan peluang untuk tergelincir menjadi lebih besar. Oleh itu, apabila bola sepak, kasut sukan adidas yang betul menjadi faktor penting. Adidas telah membangunkan reka bentuk kasut sukan khas untuk bola sepak. Kasut bola  Adidas akan memastikan kaki anda selesa semasa bermain sambil meminimumkan peluang kecederaan.

Basketball shoes

Sukan ini juga sangat terdedah kepada kecederaan. Anda perlu memilih jenis kasut sukan adidas yang tepat untuk mengikuti permainan irama anda. Pilihan kasut sukan adidas sangat sesuai dengan sukan bola keranjang. Pilih kasut yang mempunyai pad pad dan fleksibel untuk digunakan apabila anda melompat.

Tennis Shoes

Adidas juga menyediakan kasut sukan khas untuk pencinta tenis. Tenis adalah sukan yang bergantung kepada pergerakan pantas dan berhenti tiba-tiba. Keadaan ini menjadikan kasut tenis Reka bentuk Adidas dengan asas cahaya dan memudahkan pergerakan tanpa kecederaan.

harga kasut sukan adidas perempuan
harga kasut sukan adidas perempuan

Harga Kasut Sukan Adidas Terbaru

Daripada banyak jenis dan model kasut sukan adidas, perkara yang menarik untuk ditanyakan adalah “berapa banyak harga semua itu?” Di bab ini, Pembentangan Fesyen Update akan berkongsi maklumat yang berkaitan dengan harga kasut sport Adidas Terbaru yang mungkin sesuai dengan apa yang anda mahukan.

Baca Juga : Harga Kasut Nike Murah

Sekiranya anda mencari kasut sukan adidas murah, mungkin ini adalah maklumat yang betul. Di sini kita menunjukkan maklumat harga kasut sport adidas terbaru:

Senarai Harga Kasut Sukan Adidas Terbaru Malaysia

Model Kasut Sukan Adidas Terbaru

Harga

RUNNING

Kasut Sport Adidas GALAXY 4 (Men)

RM230

Kasut Sport Adidas ALPHABOUNCE 1 CHINESE NEW YEAR (Men)

RM450

Kasut Sport Adidas PUREBOOST X ELEMENT (Women)

RM600

Kasut Sport Adidas PUREBOOST DPR  (Women)

RM600

Kasut Sport Adidas ULTRABOOST (Kids)

RM750

Kasut Sukan Adidas ULTRABOOST (Men)

RM850

Kasut Sukan Adidas ULTRABOOST X (Women)

RM850

Kasut Sukan Adidas ULTRABOOST UNCAGED (Men)

RM850

Kasut Sukan Adidas ULTRABOOST LACELESS (Men)

RM1000

BASKETBALL
Kasut Sport Adidas CRAZY EXPLOSIVE 2017 PRIMEKNIT LOW

RM650

Kasut Sport Adidas CRAZY EXPLOSIVE 2017 (Men)

RM590/RM413

Kasut Sport Adidas CRAZY EXPLOSIVE 2017 PRIMEKNIT (Men)

RM720

TRAINING
Kasut Sport Adidas ATHLETICS TRAINER (Men)

RM315

Kasut Sport Adidas PUREBOOST X TRAINER ZIP (Women)

RM400

Kasut Sport Adidas CRAZYTRAIN ELITE (Women)

 

RM419

Kasut Sport Adidas PUREBOOST X TR 3.0 LL

 

RM700

Maklumat harga di atas datang dari pelbagai sumber di internet. Untuk maklumat harga boleh berubah mengikut masa dan keadaan pasaran. Harga purata kasut sukan adidas berada dalam julat RM200 hingga RM1000. Di samping mencari maklumat harga, anda juga boleh melihat maklumat terperinci dalam pelbagai artikel Pembentangan Fesyen lain.

Mudah-mudahan maklumat ini berguna untuk anda semua ^^.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *