harga kasut adidas original malaysia 1
harga kasut adidas original malaysia 1

Kasut Adidas Original

Posted on

Bercakap tentang kasut adalah perkara yang sangat menarik. Ini kerana bilangan model kasut dihasilkan dengan pelbagai brand seperti Clarks, Timberland, Adidas, Nike, Puma, Vans dan lain-lain. Tetapi sila ambil perhatian dari pelbagai model dan jenama yang ada, Fesyen Update kali ini akan membincangkan tentang kasut adidas ini. Bukan hanya kasut adidas tetapi yang paling penting adalah perbincangan mengenai kasut adidas original.

Siapa yang tidak tahu kasut adidas? Brand ini telah menghasilkan pelbagai model dan design bentuk mengikut fungsi masing-masing. Jenama ini menyediakan kasut sukan adidas dan kasut yang bergaya. Kasut Adidas adalah kasut yang dihasilkan oleh sebuah syarikat Jerman yang telah menghasilkan karya-karya yang berkualiti tinggi.

Disebabkan kualiti yang telah diuji dan menarik ramai orang, terutamanya di Malaysia kemudian menyebarkan juga kasut adidas tiruan. Ini sepatutnya menjadi perhatian pembeli berpotensi sebelum membuat pembelian dan mahu kasut adidas original. Oleh itu dalam artikel ini akan sedikit membincangkan tentang beza kasut adidas original dan tiruan.

harga kasut adidas original malaysia 1.1
harga kasut adidas original malaysia 1.1

Beza Kasut Adidas Original dan Tiruan

Bagaimana membezakan kasut dan tiruan adidas asal? Berikut ialah 5 petua untuk mengetahui beza kasut adidas original dan tiruan :

  1. Semak kod antarabangsa kasut Adidas

Ini adalah kawasan yang paling asas dan mudah untuk mula menganalisis antara kasut Adidas asal dengan kasut Adidas palsu. Semua produk Adidas selalu mempunyai kod antarabangsa, biasanya 6 digit, terdapat huruf angka 1 digit ditambah angka digit 5, terdapat juga angka 6 digit. Jika kebanyakan kasut alphabethnya huruf G, Q, V dan U. Contoh: G64903, V24414, Q33687, dan sebagainya

Kod antarabangsa yang sama akan berada di 3 tempat:

– Kotak kasut

– Harga tag

– Kasut (biasanya di dalam lidah kasut dengan keadaan percetakan skrin), untuk sandal model tertentu yang tidak boleh dijahit, kadang-kadang dalam bentuk pelekat, tetapi kami juga bertemu sandal tertentu yang pelekat tidak ada kod internasional bahkan kasut asli adidas.

beza kasut adidas original dan tiruan malaysia
beza kasut adidas original dan tiruan malaysia

Kod Antarabangsa ini mestilah sama dan konsisten di 3 tempat, jadi kod tersebut adalah sama di antara kotak, tag dan kasut lidah, dengan kod antarabangsa ini, cara pelanggan melakukan pemeriksaan awal adalah menyeberang pengesahan melalui google, pergi ke google, gambar “dan taipkan” kasut adidas “+ [kod antarabangsa], maka imej asal model kasut ini akan keluar semua, dapat dilihat dan belajar produk yang sama atau tidak, jika kasut adidas yang ditawarkan kepada anda model itu berbeza dari gambar di google , ada kemungkinan produk palsu. contohnya: “kasut adidas + Q33687”, haruslah keluar bola bola nitrocharge merah.

Sila ambil perhatian bahawa untuk kasut Adidas, untuk siri kasut yang sama, jika perbezaan warna maka kod antarabangsa akan berbeza juga.

  1. Maklumat yang konsisten antara Tag & Kotak Kasut

Setelah mendapat kod antarabangsa dan sudah memeriksa ke Google mengesahkan model adalah betul, petua seterusnya adalah untuk membandingkan maklumat yang terkandung dalam tag dengan kotak di luar kasut, maklumat di antara mereka mestilah konsisten.

Maklumat yang boleh diperiksa:

– Nombor kod bar EAN

– Nombor PO

– Penerangan produk

– Produk keluarga

– Kasut saiz

Dalam kasut Adidas yang original, maklumat yang disebutkan di atas mestilah konsisten, walaupun kadang-kadang terdapat penerangan tambahan, contohnya antara “nitrocharge 3.0 TRX FG” dan “nitrocharge 3.0 TRX”, mungkin disebabkan oleh batasan panjang medan.

  1. Maklumat yang konsisten mengenai Kasut & Kotak

pada setiap kasut Adidas yang original, biasanya bahagian dalam lidah kasut juga ada maklumat yang sama, di bahagian dalam lidah kasut Adidas yang original biasanya akan ada acuan / sablon yang rapi dan kualiti yang sangat bagus, maklumat pada lidah ini juga boleh di cek dan harus konsisten dengan kotak dan tag harga kasut Adidas, di sini kami hanya menunjukkan perbandingan dengan kotak kasut sahaja

Maklumat yang boleh diperiksa:

– Kod produk antarabangsa

– Nombor PO

– Saiz maklumat (saiz)

– Jantina

– Negeri pembuat kasut (dibuat di mana?)

Jika Kasut Adidas original, maklumat yang disebutkan di atas mestilah konsisten.

 

Baca Juga : Harga Kasut Nike Original

 

  1. Memeriksa maklumat tentang lidah kasut

Tips yang ke-4 ini tidak banyak yang tahu dan juga merupakan salah cara yang bagus untuk melakukan pemeriksaan, cuba anda ambil sepasang kasut Adidas anda dan lihat maklumat di bahagian lidah dalam dari masing-masing kasut kiri dan kanannya. Kalau saiz, kod article international dan maklumat nombor PO sama, tapi ada 1 kod nombor yang berbeza antara nombor di kiri dan nombor di kanan, sila anda lihat contoh kasut bola Nitrocharge yang kita ambil kembali sebagai kajian kes ini, di sisi yang satu nombornya XBDFD2F800038 , sisinya ialah XBDFD2F800049. Untuk kasut Adidas asal, akan ada nombor siri yang membezakan antara kasut kiri dan kasut yang betul.

Kaedah ini sangat berkesan untuk men-screening kasut Adidas kw yang asal-asalan, kerana manufacturer yang membuat kasut Adidas KW yang tujuannya untuk dijual sebagai kasut murah tidak akan menghabiskan masa dan tenaga untuk membuat perbezaan seperti ini, mereka akan samain semua, kesnya akan berbeza jika pembuatan kasut Adidas adalah jenama palsu yang bertujuan untuk dijual sebagai kasut tulen, mungkin pengeluar akan berusaha untuk membuat perbezaan juga dengan nombor siri ini.

beza kasut adidas original dan tiruan malaysia
beza kasut adidas original dan tiruan malaysia

Sebagai catatan tambahan untuk maklumat di lidah kasut ini, dan perhatikan bahawa maklumat ini “dicetak” / di sablon di bahagian dalam kasut, biarpun bahan kasut kain, akan kelihatan jelas sekali kualitinya tanpa cacat dan rapi seperti contoh gambar, ini adalah bukti bagaimana Adidas mengawal kualiti produk kasut, jadi jika produk anda mendapat kesan tidak kemas dan sablon secara rawak, maklumat itu tidak dibaca dengan jelas, mungkin patut disyaki.

  1. Memeriksa maklumat kod Saiz

Petua ini adalah tip yang agak mudah dan berdasarkan logik atau numerasi. Caranya adalah untuk memeriksa bagaimana penomboran saiz kasut Adidas.

Adidas adalah syarikat di Eropah yang secara size menganut size UK, biarpun di setiap pasang kasut selalu ada size US, UK, Eropah (FR / F), China (CHN) dan Jepun (JP / J).

harga kasut adidas original malaysia
gambar kasut adidas original malaysia

Harga Kasut Adidas Original

Kasut adidas original di Malaysia telah menjadi produk yang disukai oleh semua kalangan baik dari usia muda, tua, lelaki, wanita, dewasa, malah kanak-kanak. Pelbagai model dan harga kasut adidas juga sangat pelbagai mengikut model dan design bentuk.

Untuk harga kasut adidas original dengan jualan tertinggi antara RM 420 hingga RM1300 dengan pelbagai pilihan model, warna, dan saiz. Sebagai contoh Kasut Adidas NMD berada pada harga antara RM500 hingga RM800. Bagi kasut adidas AWBBALL pada harga harga RM1230. Sebagai tambahan kepada harga-harga ini kami memberikan maklumat mengenai senarai harga kasut adidas original. Inilah senarai harga:

SENARAI HARGA KASUT ADIDAS ORIGINAL

MODEL KASUT ADIDAS ORIGINALHARGA
KASUT ADIDAS ORIGINAL KIDS DEERUPT RUNNERRM420
KASUT ADIDAS ORIGINAL MEN SUPERSTAR SLIP-ON RM420RM420
KASUT ADIDAS ORIGINAL WOMEN SWIFT RUNRM450
KASUT ADIDAS ORIGINAL WOMEN PROPHERERM520
KASUT ADIDAS ORIGINAL MEN NMD_R1RM580
KASUT ADIDAS ORIGINAL MEN NMD_R2RM580
KASUT ADIDAS ORIGINAL MEN SWIFT RUN PRIMEKNITRM600
KASUT ADIDAS ORIGINAL MEN NMD_R1 PRIMEKNITRM750
KASUT ADIDAS ORIGINAL WOMEN NMD_R1 STLT PRIMEKNITRM750
KASUT ADIDAS ORIGINAL MEN NMD_CS2 PRIMEKNITRM750
KASUT ADIDAS ORIGINAL MEN AW SKATERM850
KASUT ADIDAS ORIGINAL MEN AW BBALLRM1230

Maklumat di atas berdasarkan sumber dari laman web rasmi Adidas Malaysia. Harga boleh berubah pada bila-bila masa bergantung kepada trend, dan keadaan pasaran. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, anda boleh menyemak secara langsung di web kasut adidas original atau kedai rasmi yang berada di sekeliling anda.

Semoga berguna maklumat Fesyen Update kali ini ^^.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *