jam g shock
jam g shock

Jam G Shock

Posted on

Jika anda seorang pencinta jam tangan mesti biasa dengan jam g shock. Jam g Shock adalah salah satu daripada kategori model jenama Casio yang mempunyai ciri-ciri moden dan kebanyakannya dibentangkan dalam mod digital. Ramai orang muda sangat gemar jam g shock kerana modelnya sejuk dan futuristik.

Jam tangan G Shock disokong oleh anak-anak muda kerana daya tahan yang kuat sehingga mereka sempurna untuk adventurer. Kekuatan jam g shock ini adalah yang menarik perhatian dan permintaan ramai orang supaya banyak orang yang buat tiruannya.

Rayuan jam G shock ini sangat menarik untuk dibincangkan. Dalam artikel ini, Fesyen Update cuba berkongsi maklumat mengenai jam g shock terkini. Maklumat yang akan dibincangkan termasuk ciri ciri jam g shock original dan harga yang ditawarkan untuk mendapatkannya.

jam g shock protection
jam g shock protection

Membezakan antara Jam G Shock Original dan Tiruan

G-Shock adalah salah satu daripada jenama jam tangan yang paling popular. Pemalsuan produk jam G Shock tidak hanya berlaku kepada jenis popular, sering pengeluar jam G Shock yang palsu mencipta reka bentuk “G-Shock” baru yang tidak pernah dihasilkan oleh CASIO.

Satu perkara yang perlu diketahui mengenai Jam G Shock palsu adalah TIDAK ADA G-SHOCK TIRUAN SAMPAI SAMA DENGAN G-SHOCK ORIGINAL. Jam G Shock palsu boleh dibezakan oleh produk original hanya dengan melihat pandangan luar, tanpa perlu membongkar mesin.

Pada jam G Shcok palsu sangat mudah dibezakan dari produk asal, perbezaan antara produk asli dan palsu sangat mudah dilihat. Tanpa perlu menyentuh pemerhati Jam G Shock dapat menilai sama ada produk yang dilihatnya palsu atau asal dalam beberapa saat sahaja. Bagaimana caranya ?

Warna

Kebanyakan orang tahu G-Shock sebagai jam tangan yang mempunyai warna yang sangat berbeza. Serta jam G Shock yang palsu, dan pengeluar G-Shock yang palsu sering menimpa dalam pewarna G-Shock palsu mereka. Ia boleh dikatakan warna jam tangan G Shock yang palsu adalah jauh lebih berbeza daripada jam tangan G Shock yang asal. Dari sini pemerhati G-Shock boleh menilai produk-palsu, kerana G-Shock tidak pernah melepaskan produk dengan warna tertentu.

Bagaimana pula dengan Jam G Shock  palsu yang menggunakan warna yang sama dengan produk asal ? Bagaimana pula dengan Jam Tangan G Shock yang menggunakan warna yang sama dengan produk asal? Pakar G Shock akan mengambil beberapa saat lagi, mungkin beberapa minit untuk memberi perhatian lebih kepada perincian. Ya, cukup untuk memberi perhatian tanpa perlu memegang produk yang dipersoalkan. Kualiti warna yang digunakan oleh G-Shock palsu tidak pernah sama dengan G-Shock yang asal. Bermula dari warna bezel dan tali/strap, kepada butiran kecil seperti warna tulisan pada permukaan bezel atau tali.

jam g shock black
jam g shock black

Packaging dan Penyempurnaan Produk

PenunjukJam G Shock OriginalJam G Shock Tiruan
PackagingTerdapat beberapa bentuk pembungkusan produk G-Shock original, yang kini diedarkan yang paling banyak di pasaran local adalah produk dengan pembungkusan paper box hitam, tin bulat dan heksagon, manakala untuk produk yang diimport selain pembungkusan yang telah disebutkan terdapat juga kertas kotak dengan kusyen putih dan untuk beberapa produk pembungkusan premium seperti peti.Sesetengah produk G-Shock palsu dibungkus dalam kotak akrilik yang jelas, kotak kertas dengan kusyen baldu hitam, sering tanpa sebarang pek atau bar.
TagProduk G-Shock original sentiasa diiringi dengan tag kertas yang mengandungi simbol G-Shock, jenis produk, ciri produk, kod bar dan harga produkProduk G-Shock yang palsu sangat jarang berlaku dengan tag kertas, walaupun biasanya hanya kertas kecil dengan sempadan biru dan text CASIO biru
kad jaminanProduk G-Shock yang asal sentiasa disertakan dengan kad jaminan rasmi dari PT. Kasindo Graha Kencana berwarna biru.tiada apa-apa
Manual BookBuku kecil ini tebal dengan bahasa Inggeris dan untuk produk pasaran Jepun dalam bentuk buku kecil nipis dalam bahasa Jepun, biasanya dalam keadaan yang dilipat.tiada apa-apa
jam g shock terbaru
jam g shock terbaru

Harga Jam G Shock Original

Adakah anda sedang mencari harga jam g shock murah? Walaupun jam g shock termasuk jam tangan untuk masyarakat kelas pertengahan tetapi masih terdapat beberapa harga jam g schok original murah di pasaran.

Fesyen Update akan memberikan ringkasan harga jam g shock original di Malaysia (G shock Malaysia Price) mengikut tahap popularitinya. Inilah maklumat :

Model Jam G ShockHarga
CASIO G-Shock Watch DW-9052-1VHRM 250
CASIO G-Shock Watch DW-9052-2VHRM 250
CASIO G-Shock Watch DW-9052-2VHRM 260
CASIO G-Shock Watch GA-100VLA-4ARM 499
CASIO G-Shock Watch G-9300-1RM 680
CASIO G-Shock Watch G-9300GB-1RM 700
Casio G-shock Ga-100a-9a Men’s Watch (Yellow and Black)RM 295
Casio G-Shock Special Colour Model GA-700SE-1A2 Men’s Watch (Black and Neon blue)RM 289
Casio G-shock Ga-100b-4a Men’s Watch (Red)RM 210
Casio G-Shock DW-9052-1V Men’s Watch (Black)RM 179
Casio G-SHOCK Limited Model GA-110GB-1A Black & Gold Series Men’s Resin Watch (Black & Gold)RM 500.25
Casio G-SHOCK Limited Model GA-110GB-1A Black & Gold Series Men’s Resin Watch (Black & Gold)RM 279
Casio G-shock Gd-100-1b Men’s Watch (Black)RM 255
Casio G-shock DW-6900MS-1 Men’s Watch (Black)RM 255

Senarai harga jam g shock ori di atas datang dari beberapa sumber di internet. Model-model tersebut disenaraikan berdasarkan populariti atau bilangan jualan mereka di Malaysia. Perubahan harga boleh berlaku pada bila-bila masa mengikut model trend semasa. Ia semua bergantung kepada pilihan anda sama ada anda ingin membeli jam g shcok original atau tiruan yang pasti anda tahu spesifikasi masing-masing.

Baca Juga : Harga Jam Tangan Casio

Jadi maklumat yang Fesyen Update dapat menyampaikan kepada anda semua tentang jam tangan G Shock. Teruskan UPDATE Maklumat fesyen terkini di fesyenupdate.com.

Incoming search terms:

  • harga g shock mtg di malaysia
  • harga jam g shock original
  • beteri jam g shock
  • harga jam g shock ori di malaysia
  • harga jam g shock original johor
  • harga jam tangan g shock ori
  • jam tangan g shock malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *