25+ Fesyen Baju Melayu Johor Moden Terkini 2022

Johor merupakan salah satu kawasan di Malaysia yang cukup terkenal dengan pakaian yang cantik dengan kualiti terbaik. Pakaian Melayu Johor kini termasuk dalam Baju Kurung.

Pada masa ini, pakaian Melayu Johor mengalami banyak perubahan, tetapi tidak menghilangkan unsur etnik yang ada padanya. Fesyen Baju Kurung mendapat permintaan ramai terutama menjelang hari raya. Bukan sahaja pada hari raya, baju kurung kini boleh digunakan di pelbagai majlis rasmi dan tidak rasmi.

Baju Melayu Johor Style Moden Terkini


Style Baju Melayu Johor dengan Rok Motif

Pakaian Melayu Johor direka dengan skirt pendek mengikut trend fesyen yang semakin berkembang. Untuk menyerlahkan penampilannya, skirt ini biasanya direka dengan motif mengikut pakaian atas. Kebanyakannya, motif yang digunakan adalah motif etnik tipikal seperti tenunan.


Baju Melayu Lelaki

Fesyen Baju Melayu kini menjadi fesyen yang sangat popular di Malaysia, bukan sahaja oleh wanita tetapi juga oleh lelaki. Model dan rekaan baju kurung johor lelaki saat ini sangat cantik dan menawan sehingga boleh digunakan dalam pelbagai majlis.

Terdapat pelbagai jenis baju Melayu, bermula dari baju Melayu Cekak Musang, baju Melayu Johor style, baju Melayu Teluk Belanga, dan baju Melayu Slim fit, dengan rekaan dan model warna yang sangat menarik seperti baju melayu hitam, baju melayu baby blue, navy blue baju melayu, maroon baju melayu dan pelbagai lagi.

Disini kami sediakan model baju melayu style johor yang mungkin boleh menjadi rujukan anda

1. Baju Melayu Cekak Musang

2. Baju Melayu Teluk Belanga


Baju Melayu Perempuan Moden

Sahabat Fesyenupdate.com Semoga design model yang kami sediakan di atas dapat menjadi bahan rujukan anda ketika membeli baju melayu

Originally posted 2022-05-30 21:16:05.

Leave a Comment