20+Baju Melayu Cekak Musang dan Teluk Belanga Terkini 2022

Baju Melayu merupakan sejenis pakaian tradisional yang berasal dari Malaysia. Pakaian Melayu ini umumnya tidak mempunyai reka bentuk yang pelbagai dan cenderung standard. Namun seiring dengan perkembangan fesyen, pakaian Melayu dijadikan lebih menarik di mana gabungan warna, material dan motif lebih harmoni.

Kehadiran pelbagai model pakaian Melayu pada tahun 2022 ini tentunya memberi nafas segar kepada pencinta fesyen. Beberapa rekaan yang sedang trending di bawah ini boleh menjadi sumber inspirasi anda dalam mencari baju melayu terkini. Untuk soal harga, boleh dikatakan agak berpatutan dan boleh beli baju melayu moden ini di pelbagai toko online seperti shopee dan zalora.

Fesyen Baju Melayu

Fesyen baju melayu lelaki dan perempuan boleh didapati secara online dengan pelbagai harga. Bermula dari yang paling murah hingga yang paling mahal. Konsep pakaian yang diberikan juga semakin beragam.

Baju Melayu Teluk Belanga

Baju Melayu Teluk Belanga moden mempunyai keistimewaan iaitu pada bahagian kolar (Cak Musang). Walaupun tak berkolar, baju melayu ni tetap cool. Di bahagian hadapan terdapat butang dekat dengan leher.

Untuk nampak lebih moden, baju melayu terkini ini digabungkan dengan motif yang unik agar nampak lebih keren.

Baju Melayu Cekak Musang

Berbeza dengan baju Teluk Belanga, pakaian Melayu terkini mendapat rujukan daripada gaya musang musang tetapi tidak meninggalkan perwatakannya. Musang musang mempunyai kolar yang dibuat untuk berdiri di bahagian belakang. Manakala pada bahagian tertentu terdapat poket.

Fesyen baju melayu cekak musang yang lebih moden, kolar terutama bahagian tepi diberi sentuhan motif yang menjadi lebih menarik.

Baju Melayu Slim Fit

Dalam dunia rekaan fesyen, baju slim fit ini dikenali sebagai salah satu model baju lelaki yang mempunyai potongan yang sesuai dengan badan atau bentuk badan si pemakai.
Fesyen baju melayu slim fit merupakan rekaan baju melayu dengan rekaan model slim fit yang menjadi lebih moden dan cool.


Terima kasih kawan-kawan fesyenupdate.com semoga ulasan di atas dapat menjadi inspirasi anda dalam memilih fesyen yang sejuk dan sesuai untuk anda.

Originally posted 2022-05-30 20:08:32.

1 thought on “20+Baju Melayu Cekak Musang dan Teluk Belanga Terkini 2022”

Leave a Comment