18+ Fesyen Baju Kebaya Nyoya Terkini 2022

Baju Kebaya nyonya ialah baju kebaya tradisional dari Malaysia. Pakaian yang mewakili gabungan budaya Melayu dan Cina ini dikenali sebagai Kebaya Baba Nyonya sejak zaman dahulu.

Pakaian ini menggabungkan kain batik sebagai pasangan, dan warna-warna Kebaya Nyonya cenderung cerah dan berwarna-warni. Corak bunga dan haiwan di sepanjang leher hingga ke hujung butang, juga menjadi hiasan yang sentiasa kelihatan pada pakaian ini.

Walaupun perkembangan fesyen sangat pesat, namun peniaga di kawasan Stadthuys berkata sehingga kini Kebaya Baba Nyonya masih diminati ramai. Bukan sahaja yang berumur, Kebaya Baba Nyonya juga digemari oleh generasi muda di Malaysia. dan harga baju kebaya nyonya amat berpatutan bermula dari 70-100 RM,

Berikut adalah beberapa model baju kebaya nyonya terbaru tahun 2022 yang boleh menjadi rujukan anda.

Baju Kebaya Nyonya Terkini


Baju Kebaya Nyonya Untuk Raya

Baju kebaya baba nyonya masa kini boleh dipakai dalam pelbagai acara formal dan tidak formal, salah satu acara formal yang sangat besar ialah Acara Pertunjukan Fesyen Malaysia. Pakaian kebaya Baba nyonya sering muncul dalam acara besar tersebut


Baju Kebaya Tradisional

Baju Kebaya Baba nyonya merupakan salah satu pakaian tradisional dari Malaysia, kebaya Baba nyonya kini didatangkan dengan rekaan yang lebih moden dan banyak diminati oleh wanita Malaysia.

Dengan baju kebaya baba nyonya terbaru anda boleh nampak sangat cantik dan anggun.

Sahabat Fesyenupdate.com Semoga ulasan dan model baju kebaya nyonya di atas dapat menjadi rujukan anda. Tidak ada batasan dalam dunia fesyen, malah pakaian tradisional boleh menjadi trend fesyen yang sangat popular hari ini.

Originally posted 2022-03-11 22:00:19.

Leave a Comment